Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Aman petrol, canım petrol. Artık sana sana muhtaaaacım petrol...!

Aman petrol, canım petrol. Artık sana sana muhtaaaacım petrol...!
 

AMAN PETROL, CANIM PETROL ! DİZGİNLERİN AMERİKA'NIN ELİNDE PETROL !


ELİNDE PETROL, SONUNDA PETROL... ARTIK DİZGİNLERİM SENİN ELİNDE PETROL(x)

Ajda Pekkan'ın, 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'na bu şarkı ile katılmıştı...Şarkı, beğenilmedi. Ayrıca, şarkı "siyasi hicivli" yapısı nedeniyle de tutmamıştı

Neyse, konumuz bu değil...

Konumuz, hemen hemen her gün değişen durumlar ve bu durumlarla ilgili söylemlerle daha da karmaşıklaşan güneyimizdeki olaylardır.

Kimin eli, kimin cebinde hiç belli değil...Belli olan bir şey varsa, o da "bölgenin petrolüdür"

Ne IŞİD, ne Suriye, ne Irak, ne Türkiye ne de bölgenin Kürtleri...Bunların hiçbiri ABD'nin umurunda bile değil; ABD'nin umurunda olan tek şey, bölge petrolünün kontrolünü devam ettirmek, bir başka deyişle "dizginlerini" elinde tutmaktır...

Bana göre, ABD şöyle düşünüyor olabilir :  "IŞİD, ne yaparsa yapsın. isterse, 'Irak Şam İslam Devleti'ni de kursun. Ama bölge petrolüne dokunmasın; çünkü o benim".

Bakın şimdi;

Suriye'de, Esad'ın "çoluk çocuk" demeden binlerce kendi insanını katletmesine ve daha fazlasının da ülkelerini terk etmelerine rağmen Amerika, hiç sesini çıkarmamıştır. Biraz da Türkiye'nin baskısıyla "müdahale mi etsek acaba?" diye düşünürken, daha Sovyetler Birliği zamanından bu yana, Suriye ile siyasi, ekonomik ve askeri işbirliği içinde olan Rusya'nın, "dur bakalım!" demesiyle, derin bir "ohh!" çekmiştir. Hemen arkasından da ABD, Suriye'ye müdahale seçeneğini gündeminden çıkarmıştır.

Ama, aynı Amerika, IŞİD, istikametini Erbil'e çevirince, "hop oturup, hop kalkmış", elinde tuttuğu "petrol dizginlerini kaptırmamak için", IŞID'a karşı askeri müdahaleye geçmiştir.

Artık, Amerika'nın eskiden olduğu gibi, bölgenin petrolüne ihtiyacı yok. İhtiyacını  Kanada,, Venezuella hatta Nijerya ve Rusya'dan karşılamaktadır. Ayrıca, geliştirdiği yeni tekniklerle kendine yetecek kadar petrol ürettiği de söylenmektedir. 

Öyleyse, Amerika'ya "bu ne iş, burada işin ne?" diye sormak lazım...

Ne diyor Ajda Pekkan şarkısında...

"AMAN PETROL, CANIM PETROL...SANA MUHTACIM PETROL...ARTIK DİZGİNLERİM SENİN ELİNDE PETROL...

Bölge petrolüne en fazla "muhtaç" olanlar kimler?

Daha başka ülkeler de var ama, başta Avrupa ve Çin...

ABD'nin bölgedeki varlığını tek nedeni de bu zaten.. Öncelikle,  Avrupa ve Çin'in, bölgenin petrolüne  olan "ihtiyaçlarını dizginlemek"...Onlara, onların istediği kadar değil; kendi istediği kadar petrol vermek...

Bölgenin petrolüne ihtiyacı olanlar arasında biz de var mıyız?

Şu anda varız; ama kısa ve orta vadede olmayacağız. Çünkü, bu vadeler içinde Türkiye, tarihsel ve hukuksal yanlışlıklarla bizden koparılan bu bölgeleri ve içindeki petrolü , bir şekilde sınırlarına katacaktır. Zaten şu anda da, bölgedeki olaylar bunun yolunu çizmektedir...(X)

cdenizkent

---------------------  :

(x) Bu öngörümüm, daha doğrusu bu tezimin, ayrıntılarını ve gerekçelerini, belgelere dayanarak yazdığım bir kitapta ve burada da yazdığım 50'ye yakın blogda anlatmaya çalıştım...İsteyen, bloglarıma bakabilir.

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..