Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '11

 
Kategori
Sinema
 

Aman Tanrım 1

Aman Tanrım 1
 

Bruce yerel bir kanalda Görgü Tanığı adlı programın muhabiridir. Görevi icabı, saçma sapan haberler yapmakla görevlidir. Ne yazık ki, bu durum  Bruce’un morali bozmaktadır çünkü yaptığı  bu haberlerle, haber spikerliğine terfi edemeyeceğini bilmektedir. Aslında Bruce’un gözü, emekliliği yaklaşan haber spikerinin koltuğundadır.

Değerleme toplantısı yapıldığı sırada, Bruce’un haberleri dalga konusu olur. Toplantı bitiminde Bruce patronun yanına koşar ve ona şikayetlerini bildirir. Her seferinde bir anti Bruce duvarına takılıp kaldığını ve bu yüzden de bir türlü istediği işe ulaşamadığını anlatır. Bunun  üzerine, Bruce’a değerleme haftasında canlı yayın işi verilir.  Tabii Bruce, aldığı bu haberle mutluluktan uçar ve görev yerine koşarak gider. Buna mukabil, emekliliği gelen haber spikerinin yerine iş arkadaşı  Ewan atanmıştır. Bu haber, Bruce için tam bir yıkım olur. Canlı yayın sırasında ağzına ne gelirse söyler ve bu yüzden de işinden  kovulur. Bu da yetmezmiş gibi, eve dönüş yolunda karşılaştığı  bir dilenciyi gangısterlerden korumaya çalışırken  dayak yer.

Öte yandan  Bruce’un Grace adında bir sevgilisi vardır ve Bruce’u çok sevmektedir. Grace, Bruce’un işten kovulduğundan habersiz bir şekilde evde  onu beklemektedir. Bruce, eve gelir gelmez Grace’e tanrıyı şikayet etmeye başlar. Tanrının kendisiyle ilgili görevlerini aksattığını çünkü muhabir arkadaşı Ewan’a  isteklerini vermekle meşgul olduğunu  söyler.  Bu orta karar evi, işi ve  hayatı istemediğini avaz avaz bağırır ve  söyledikleriyle sevgilisini incitir. Çıkan kavganın sonucunda Bruce  evi terk eder, arabasına atlar ve tanrıya seslenerek ona ihtiyacı olduğunu söyler. Tam bu sırada, Bruce’un arabası kaza yapar. En sonunda, Bruce çığrıdan çıkar ve tanrıya işini iyi yapmadığı için sokağın ortasında sitem eder.

Ertesi gün kendisine bir mesaj gelir ve söylenen adrese gitmesi istenir. Gittiği adreste tanrı onu beklemektedir. Bruce gittiğinde tanrı ışıkları tamir etmekle meşguldur. Bruce karşısında gördüğü adama ışığın biraz yoğun olduğunu söyler. Tanrı da şöyle cevap verir.” Evet Bruce biraz parlak, birçok insan  hayatını benden saklanmak için karanlıkta geçirmektedir ” der. Ve ardından şunları ekler: “ Alın teri içinde özgürlüğü barındırır. Dünyanın en mutlu insanları evlerine korkunç bir ter kokusuyla dönerler.” Tanrı Bruce’a yaptığı, söylediği, düşündüğü her şeyden haberi olduğunu söyler. Bunun üzerine  Bruce da, karşısında duran adama  kim olduğunu sorar. Tanrı da şöyle cevap verir: “Ben O’yum, başlangıç ve bitiş. Ben Tanrıyım ” der. Tanrı Bruce’un şikayetlerinden sıkılmıştır ve bu yüzden de görevini ona  delege etmeyi teklif eder. Yani, Bruce başkalarının özgür iradelerine müdahale etme yetisinin dışında bütün tanrısal güçlere sahip olabilecektir. Tanrı Bruce’a koşullarını açıkladıktan sonra tatile çıkar. Bruce tanrının ardından haykırır “ Tanrı tatile çıkamaz” der. Tanrı da bunun üzerine şu cevabı verir: “Karanlık çağlar diye bir şey duymadın mı?”

Bruce tanrısal güçleri ele geçirir geçirmez, onları kendi çıkarları doğrultusunda kullanır. Artık işinde popüler biridir. Ancak kafasının içinde insanlardan gelen dualar Bruce’u rahatsız etmektedir. Buna çözüm olarak, gelen bütün duaların  kabul gördüğü bir bilgisayar sistemi kurar. Ama ne yazık ki, Bruce’ın kişisel çıkarları için kullandığı güçler ve eksiksiz bir şekilde kabul gören dualar yüzünden dünya  bir kaosun içine girer. Bunun üzerine Bruce derhal tanrıya koşar ve herkesin her istediğini yerine getirmesine rağmen işlerin nasıl da raydan çıktığını anlatır. Tanrı da ona şöyle der : “ İnsanlar her şeyi onlar için yapmamı beklerler. Oysa ki, bilmedikleri şey gücün kendilerinde olduğudur. Mucize görmek istiyorsan mucize sen ol” der. Ve Bruce dünyaya geri gelir. İşini Ewan’a geri verir, kendisi de gerisin geri muhabirlik işine döner. Çünkü, ideallerine  kendisine verilmiş güçleri kullanarak ulaşmayı seçmiştir.

Gördüğünüz gibi, önemli olan tanrısal güçlere sahip olmak değildir çünkü  zaten hepimiz tanrısal güçlerle donatılmış vaziyetteyiz. Asıl önemli olan,o güçleri  ruhumuzun derinliklerinden devşirerek ortaya çıkartmak ve kullanmaktır.

 

 
Toplam blog
: 42
: 1612
Kayıt tarihi
: 05.04.11
 
 

Uludağ Üni. İktisat Mezunuyum. Muhasebecilik, bankacılık gibi muhtelif mesleklerde çalıştıktan so..