Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '07

 
Kategori
Tarih
 

Amansız yolculuk bölüm -1-

Amansız yolculuk bölüm -1-
 

Arkadaşlar, belgeleri olmadan Avrupa'ya gitmek isteyen insanların neler yaşadıklarını hiç düşündünüz mü? Ben biriyle konuşma fırsatı yakaladım ve bunu sizinle paylaşmak istiyorum.

Takma Ad olarak 'king' kullanacağım.

King mayıs 2004 de hiçbir belge olmadan Kamerun'dan Avrupa'ya gitmeye karar verdiğinde henüz 22 yaşındaymış. Kendi topraklarında cankurtaranlık yapıyormuş. Bu seyehate başlama isteğindeki amaç yaşlandıklarında annesiyle babasına bakabilmek ve kızkardeşinin eğitim masraflarını karşılayabilmekmiş. Malum, bunu da Avrupa'da karşılayabileceğini düşünür çevresinden topladığı paralarla yolculuk başlar.

İlk gün;

Ailesinden henüz ayrıldığı için uyku tutmamış onu. Evden ayrılırken babası arkasından hurma şarabı dökmüş. Bunun anlamı kapılarının King'e herzaman açık olduğuymuş.

İki gün sonra;

Kamerun Ve Nijerya üç günde geçilmiş. Zaman zaman otobüs ile yolculuk etmiş. Nijer'de pasaportu geçmediği için Nijer'den itibaren yasadışı olarak yolculuğa başlamış. Tıka basa dolu bir kamyonda, terleyen yolcuların arasına sıkışırak ve güneşin alnında diz çökerek ilerlemiş. Otobüsün geçtiği yerler kısa çalılıklar taşlar ve kumlardan oluşan bir araziye sahipmiş. Çok yavaş ilerliyorlarmış. İki defa durmak zorunda kalmışlar;Birincisinde lastik değişimi yapılmış, ikincisinde ise belgeleri düzgün olmayanlardan rüşvet alan polisler karşılarına çıkmış.

King Zinder adında bir bölgede bir subay tarafından tutuklanmış.Korkudan titreyerek onu bırakması için yalvarıyormuş ama subay kamyonu gönderip King i şehre götürmüş. Amacı alacağı rüşveti arttırmak olan subay istediğini alınca King de kurtulmuş.


 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..