Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '07

 
Kategori
Tarih
 

Amansız yolculuk bölüm -2-

Amansız yolculuk bölüm -2-
 

Haziranın ilk haftası. Nijer'de Agez diye bir yere gelmişler. Aşırı sıcaklık dudaklarını yarmış defalarca burun kanaması geçirmesine sebep olmuş. Susuzluğu ise had safhada imiş. Akşamları yediği makarna kumdan gıcırdıyor boğazından zor geçiyormuş. Agadez olarak andığı bölgenin gizli bir güzergahın başlangıcı olduğunu anlattı bana. Burada Senegal'den, Mali'den, Gana'dan pek çok insan çölü geçebilmek için toplanıyormuş. Bazıları paraları olmadığından aylardır hatta yıllardır burada mahsur kalmış. Her taraf dolandırıcı olduğu için King de burada dolandırılmış. Adamın 11 eurosuna denk gelen parasını sahte mülteci belgesi için bir adama vermiş, ama hiçbir zaman bu belgeyi alamamış.

Burada birkaç Kamerun'lu ile konuştuğunu öğrendim. Onlardan çölün karakterini ve haydutların nasıl insanları öldüresiye döverek aldıkları paralar hakkında bilgiler almış. Sırf bu yüzden insanlar paralarını makatlarına saklıyorlarmış fakat bu sefer de zorla müshil içiriyorlarmış. Daha sonra da Kamerunlu'lar King'e iyi bir sürücü bulmuşlar. Altı gün sonra otobüs garının yakınındaki buluşma yerine gidip 850 km. kuzeyde yer alan Canet'e (Cezayir) yol parası olarak 76 euro ya denk gelen bir miktar ödemiş.

Kilotunun bel kısmına 100 dolarlık banknot dikmiş, kuma karşı kafasının etrafını sararak, kişibaşi sadece 10 litreye izin verilen suyu yanına alarak yük alanına binmiş. King'le birlikte 34 kişi daha gelmiş. Kucak kucağa duruyorlarmış ve kısa sürede itişmeler kakışmalar başlamış. King en dışta, tam kenarda oturmuş ve düşmemek için sımsıkı tutunmuş.


 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..