Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '07

 
Kategori
Tarih
 

Amansız yolculuk bölüm -7-

Amansız yolculuk bölüm -7-
 

11 - 12 Eylül

Fas yolculuğu başlıyor.

Başlarındaki şeyh kendisiyle birlikte bir kişiyi daha alarak onları Agadir'e göndermiş. Amaçları Ganalı bir aracı tekneyle İspanya'ya ulaşmak olmuş. Gece olduğunda bir cipe tıka basa doldurmuşlar onları. Daha yolculuğun başlarında bazıları havasızlıktan şikayet edercesine ağlamaya başlamış. Öğlen olunca daha dar bir arabaya yerleştirilmişler. Bir ara sıkışıklık yüzünden arabanın içerisindeki başka biriyle kavga etmek zorunda kalmış. Adamı neredeyse boğacakmış.

13 - 25 Eylül

Batı Sahra.

Gün ağrırken nihayet arabadan inmişler. Onları buraya getiren araplar engebesiz ve kumla kaplı arazide polislerin buraları helikopterlerle denetlemesi yüzünden dikenlikli çalılıklarda saklanmalarını söylemiş. Araplar biraz erzak verip oradan ayrılmışlar. Ancak geceleri çalılıklardan çkabiliyorlarmış. Araplar birkaç gün arayla gelip yine erzak bırakırlarmış.

Bir hafta sonra araplar ikinci bir grubu getirmiş. Yeni gelenlerle birlikte ekip tamamlanmış ve aralarındaki balıkçı onlara kaptanlık yapacak tek kişi olmuş. Kullanacakları köhne tekne berbat bir durumdaymış. Kalaslardan yapılma her tarafı yarıklarla dolu 6 metreye 2 metre kadar bir genişliğe sahipmiş tekneleri. ilk işleri balçık ve katranla yarıkları kapatmak olmuş. Tekne son olarak boyandıktan sonra Faslıların getireceği motoru beklemeye başlamışlar.

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..