Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
3188
 

Amasya dolması

Amasya dolması
 

harika:)


Malzemeler

Aşlık (aşurelik buğdayın değirmenlerde çekilmiş hali)

Barbunya fasulye (fındık gibi çekiçle kuruyken kırıp haşlanarak kullanılıyor ve kabuklarıda haşlanınca ayrılır)

Domates ve biber salçası

3 büyük boy kuru soğan

maydanoz , nane , karabiber , kırmızıbiber , kimyon , tuz ve sıvıyağ

salamura yaprak

1 büyük baş kuru soğan yemeklik doğranarak sıvıyağda kavrulur salçaları eklenir . Haşlanan barbunya

fasulyelere bol suda yıkanan

aşlık eklediğimiz karışım kavrulan soğanlara katılır . maydanoz , nane , ve baharatlar arzuya göre eklenir .

İçerisine az su koyarak birazcık kaynatılır . Kapağı kapalı olarak soğuması için bekletilir .

Dolmaları pişireceğiniz tencerenin dibine kuzu veya kemikli koyun eti yerleştirilir . Benim tercihim toprak

güveçlerden yana oluyor tavsiye ederim .

Yapraklara azar azar konulan iç malzemelerle dolmalar sarılır ve tencereye dizilir . Dizilirken aralarına ayrı bir

tavada kavrulan soğan ve salça üç sırada bir gelecek şekilde aralara azar azar katılır. İç malzeme bitene kadar

dolmalar sarılır işlem tamamlanır .Tencerenin üzeri bir sıra boş yaprakla kapatılır ve üzerine uygun bir tabak

yerleştirilir .Üzerini kapaltmayacak şekilde ılık su eklenerek 1 saat gibi uzun bir sürede kısık ateşte pişirilir . Bana

afiyet olurken sizlere kolay gelsin dermişim .







Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

"AMASYA DOLMASI" BENİM ŞANSIMADA HEP SİZİN BLOGDA YEMEKLERİNİZİN İÇİNE DALIYORUM DEĞİL Mİ..? :))) NE YAPAYIM FERAYE HANIMCIĞIM,LEZZETLİ YEMEKLERİNİZİ GÖRÜNCE DİĞER BLOGLARINIZI UNUTUYORUM HERHALDE..:))) RESİMLERDEN ÇOK ÇOK LEZZETLİ OLMUŞA BENZİYOR DOLMA YEMEĞİ,ACABA TADI NASIL DİYEDE MERAK EDİYORUM DOĞRUSU...? ELLERİNİZE SAĞLIK...! SİZE SEVGİ ve SELAMLARIMI SUNARIM...! NECİP KÖNİ - ADANA/TR

Necip Köni - Adana / TR 
 14.02.2008 21:21
Cevap :
:)) tadını işte hiç sormayın hayatımda yediğim en nefis dolma :)) anlatmakla olmaz tatmak lazım Anti depresan Necip Bey .Saygılar .  14.02.2008 22:21
 

Tam da karnım acıkmışken çok hoş görüntüler. İlk fırsatta denemeliyim. Sevgilerimle...

Özlem Akaydın 
 07.02.2008 12:02
Cevap :
Denemede fayda var derim ama birkez denedikten sonra alışkanlık yapacaktır .  07.02.2008 17:03
 

Fotoğraftan görüldüğünce müthiş görülüyor. Zaten iştahsızım, bakalım sonu ne olacak? Selamlar....

Yalnıztürk 
 01.02.2008 17:21
Cevap :
ekşi ekşi iştah açar hocam denemenizde fayda var .Saygılarımla.  01.02.2008 17:27
 

Koyun keçi sınıfına! Büyükbaş sınıfı deve inek manda sınıfıdır! O KADAR BÜYÜK SOĞAN BURALARDA BULUNMAZ! Tohumlarından gönder bari de Sakarya ovasında ekelim! Köyde yerimiz boş duruyor!!! (Ne yapayım öğle şakası bu!!!)

Ahmet Balcı 
 01.02.2008 16:30
Cevap :
Aman Ahmet Abi yine espiriyi patlatmışsınız .Şimdi bu devirde küçük soğan mı kaldı zaten orta boyun biraz daha büyüğünü kullanın mutlaka büyük ve hormonlu ama mtlaka büyükbaş olsun .Ne yapayım hep 1 baş soğan deriz biz alışkanlık işte ondan olmalı ki arada farkına varmadan yine şiveyi kaptırmışım hemende açığa çıkarmasanız olmayak sanki.Saygılar efendim ..  01.02.2008 17:17
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 118
Toplam yorum
: 497
Toplam mesaj
: 100
Ort. okunma sayısı
: 3175
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster