Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '14

 
Kategori
Deneme
 

Amasya sevdası Tanıtım, Turizm, Kültür, Sanat Eseri / Müzeyyen KESKİN

Amasya sevdası Tanıtım, Turizm, Kültür, Sanat Eseri / Müzeyyen KESKİN
 

-


“Amasya ilçeleri, Genelge'den aldı hız''

Ferhat Şirin sevdamız, beş yıldızlı elmamız.

Amasyalı Keskin Ozan! Duysun Avrupa, Asya

Sendeyim Müze'm heri, seni yazdım Amasya.”

Sendeyim Seni Yazdım Amasya / Müzeyyen Keskin

Zor bir süreçtir bir eserin meydana gelmesi. Zaman ister, emek ister, yaratıcılık ister. Bilemezsiniz eserinizin kimlere ulaşacağını. Bilemezsiniz kimlerin yüreklerinde hangi duyguları uyandıracağını. Bilemezsiniz o diyarlara ait hangi hissiyatları anımsatacağını. İçinde Amasya'ya dair ne var ne yoksa araştırma isteği uyandıracağını. Belki de kalkıp gidip görme arzusunu canlandıracağını.Amasya'ya dair duyguların tamamını okura yansıtabilmek, bu güzel beldenin hiç değilse bir bölümünü imkânları oranında da olsa ulaşabildiği herkese tanıtabilmek.

Amasya’ya dair ne varsa anlatabilmek adına yola çıkan Keskin Ozan Müzeyyen Keskin amacına ulaşmış ve mutluluğu yakalamış olacak. Ve olmalı da; çünkü ortada gerçekten de gözle görülür, elle tutulur bir emek var. O emek ki özene bezene yoğrulmuş, özle harmanlanmış, çeşitli coğrafyada nefes alan değerli kalemlerin duygu, düşünce ve tecrübeleri ile çeşnilendirilmiş. Şimal rüzgârı olmuş, gül şen GÖNÜLLERDEN GÖNÜLLERE BAĞDIR AMASYA SEVDASI olmuş, Esençay olmuş, sevda olmuş, Şahin Yaylası olmuş, Hazeranlar Konağı olmuş, Boraboy olmuş, Yeşilırmak olmuş, elma olmuş, bamya olmuş, Genelge olmuş, Mihri Hatun olmuş, türkü olmuş.?Doğduğu topraklardan tatlı bir esintiyi taşımış Keskin Ozan, Amasya Sevdası’nın sayfalarına. Kim bilebilir ki Keskin’in anılarında nasıl bir yolculuğa çıktığını ve okurlarını okuma yolculukları boyunca ne gibi bir yolculuğa çıkaracağını.

Amasya’nın coğrafi durumunun, kültürel ve sosyal yönünün, binlerce asırlık zengin tarihinin yanı sıra bugünkü değerleri ve güzellikleri ile tanışmak, yarenlik etmek mümkün satırlar boyunca yolculuğunuz ilerlediğinde. Şiirlerle, nesirlerle, fotoğraflarla adım adım anlatılmaya çalışılan Amasya’yı farklı bakış açılarından, başka başka yazar ve şairlerden okumak ise büyük ayrıcalık ki seçilen şiirlere ve yazılara bakıldığında Amasya Sevdası’nın zengin seçkisi hemen dikkat çekiyor.

Ve dikkat çeken bir başka hassasiyet ise sevgi, Amasya'ya yürekten bağlılık. Bu seçkiye katılan birbirinden değerli isimler var. Bazıları Amasyalı, bazıları değil. Bu da bir farkındalık; çünkü hem Amasyalı hem de başka şehirlerde gözlerini dünyaya açan ama gönülleri ile Amasyalı olan yüreklerden tanıyorsunuz bu güzel şehri. Şehzadeler Şehri Amasya’yı gidip görmediyseniz henüz; demek ki şiirlerle, yazılarla, fotoğraflarla tanıyacaksınız önce ve inanıyorum ki gidip görmek, Yeşilırmak kokusunu solumak isteyeceksiniz. İşte böylesi değerli eserlerle okur arasında gönülde gönle kurulan köprü böyle bir şey. Edebi eserlerin güzelliği burada gizli belki de.

Tanıtım, turizm, kültür, sanat eserlerinden biri olan Amasya Sevdası, Amasya’yı Müzeyyen Keskin’in seçkisiyle okuyucusuna taşıyan bir eser. Üçüncü baskısının yapılması elbette ki projenin okuyucu ile buluşmasında hayli yol kat ettiğinin göstergesi. Amasya’nın milli ve manevi duygularına, kültürüne, genelgesine, Ferhat’ına- Şirin’ine, misket elmasına, ünlü ve ünsüz ürünlerine, yöresel yemeklerine, giyim kuşamına, büyük değerlerine sahip çıkarak bu şirin beldenin tüm özellikleri ve güzelliklerini okuyucuya yansıtmak için bu projeyi oluşturarak hayata geçiren Müzeyyen Keskin’i gayretinden, azminden dolayı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını dileyerek böylesi değerli bir eserden tüm okurların haberdar olmasını ve Amasya Sevdası sayfalarında buluşmalarını yürekten arzu ediyorum.


Sibel UNUR ÖZDEMİR / ANKARA

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..