Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Balıkçılık
 

Amatör olta balıkçısı adına sahip çık!

Amatör olta balıkçısı adına sahip çık!
 

Bizim camia


Denizlerimizde ve iç sularımızda yaşayan balıkların soyunun tüketilmesini önlemek için yeni bir yasaya ihtiyacımız yok! Devletimizin yasaları uygulayacak personel yetersizliği var. Tarım Gıda Bakanlığı en yakın zamanda her limana, her pazara, gerekirse her 20 metre üstü tekneye bir denetleyici personel almalı! Belediyeler çarşı pazarda limit altı balık satışlarını denetleyerek tarım ve gıda bakanlığına bu konuda yardımcı olmalı..

Deniz koruma alanlarında yasa dışı avlananlar; Profesyoneller, Kıyıcılar veya  Amatör Balıkçılar olamaz! Böyle bir alanda gerek oltayla, gerek zıpkınla, gerek ağ veya trıvırı ile avlanan kişiler tamamen profesyonelce avlanan yasa tanımaz kaçak avcılardır! Bunun adı birkere balıkçılık değildir. Balıkçıların uyacağı 3/1 ve 3/2 tebliğleri vardır.

Kaçak avcılık ile mücadele konusunda bugün gelinen nokta, kanunların yetersizliğimi yoksa yasaların ve kanun koruyucuların personel sıkıntısından mıdır?

Sizce balıkçı sorunları ile balığımızın yok edilmesi arasındaki ilişki nedir? Yasa dışı uygulamalara yönelik cezai yaptırımların daha ileri derecede arttırılması yönünde görüş ve taleplerimizi resmi kurumlarla paylaştığımızı varsayalım. Ne değişecek? Yıllardan beri yasalar çerçevesinde denizlerimizi ve iç sularımızın denetlenmemesi sadece personel yetersizliğindendir. Bunu fırsat bilen kaçak avcılar her yerde boy göstermekte ve sonuç olarak halen limit altı balıklar çarşı pazarda satılmaktadır!

Denizlerimizde ve kıyılarımızda balıkçılık yapanlar; profesyoneller, kıyıcılar ve amatör balıkçılar olarak ayrılır. Nasıl ki denizlerimizde kaçak avcılık yapan güruhları gerçek profesyonellerden ayırt ediyorsak; kıyılarımızda da kural dışı avlananları amatör olta balıkçıları şablonu dışında tutmalıyız. Bunlar ister denizde olsun ister karada, "bohçacı" veya "kaçak avcı"dır!

Bu konuda her grubu isimlerine sahip çıkmayı öneriyorum. Tabi bir amatör olarak öncelikle amatör balıkçı arkadaşlarıma sesleniyorum. Yasa tanımaz insanları el birliği ile aramızdan uzaklaştıralım... Uzaklaştıralım ki temiz adımıza gölge düşmesin...

M.Talip Girgin

 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..