Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Amatör yazarlar

Hiçbir deneyim yaşanarak olduğu kadar anlam kazanmaz.

En ateşli anlatım, en süslü senaryolar bile bire bir yaşamak kadar etkileyici değildir. Bir amatör (yerel gazete yazarı) yazarın yazılarının ulusal, ilkeli, saygın bir gazetede (Milliyet) yayınlanmasından duyacağı hazzı,duyacağı mutluluğu ancak bunu yaşayanlar anlayabilir…

Onlarca yerel gazetede yayınlanan yazısından sonra, bir gün büyük bir gazetenin sayfalarında kendi adını görmek, bu yazara sıradan meselelerini, güncel problemlerini unutturuyor..

Kısa süreli de olsa bulutların üzerinde gezinmesini sağlıyor.

Bu duyguyu anlatmakla anlaşılmaz, ancak yaşayanlar bilir… Bu duyguyu ancak bu yazardan önce ayni duyguları yaşamış olan, ilk yazısı yayınlandığı günleri tekrar yaşayan günümüzün usta yazarları ve gazetecileri anlayabilir..

Onlarca sayfadan oluşan, içinde haberlerden magazine, köşe yazılarından ekonomiye, spora kadar yüzlerce değişik, kendine has formatı olan yazılar arasından, bu küçük yazı denemelerini kimler okuyor diye merak ediyorum.

Daha da açık sorayım; acaba büyük gazetelerin baş yazarları, köşe yazarları, okuyorlar mı? (profesyonel olanlar)

Şimdi hemen “üç günlük amatör bir yazarın iki satırlık yazısında bir usta yazar ne bulacak ki neden okusun dediğinizi duyar gibi oluyorum.. Hemen tebessüm edip, böyle demeyin… O küçük yazılar amatör yazı olabilir… Fakat bu yazılar ulusal gazetede usta editörlerin eleğinden geçip, arıtılarak okuyucunun karşısına çıkarılıyor. Yani amatörlükten çıkarılıyor.. Ustalaştırılıyor..

Burada bir isteğim var; deneyimli yazarlarımız, yazılarında diğer usta yazarların yazılarından alıntı yaptıkları gibi, ara sıra amatör yazarlarında fikirlerine yer verirlerse, bu yazılardan alıntı yaparlarsa, inanın kendilerinin onlarca yıl önce duydukları mutluluğu şimdi başkalarının da tatmasını sağlayacaklardır..

Aslında usta yazarlara “profesyonel “ sözcüğünü yakıştıramadığım gibi, amatör yazarlara da “yazar “ sözcüğü fazla geliyor.. Çünkü onlar sokaktaki sıradan insanlardan farklı değiller..

Diğer insanlardan biraz daha toplum sorunlarına karşı duyarlı, kadercilikten uzak, duygularını yazıya dökerken hırçın ve birazda asi kişilikli olan bu insanlar acaba değerli usta yazarlardan çok şey mi istiyorlar dersiniz ?.. Karar sizin sayın okurlar…

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..