Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

26 Temmuz '09

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Amazon ''Orada bir orman var uzakta'' Greenpeace

Amazon ''Orada bir orman var uzakta'' Greenpeace
 

Amazonlar ''Orada bir orman var uzakta'' Greenpeace


Sevgili İnsanlar,

Amazonlar 7 milyon km² yüzölçümüyle gezegenimizin iklimini dengeleyen geriye kalmış en büyük yağmur ormanı. Eğer küresel iklim değişikliği ile mücadele etmek istiyorsak atmosferdeki karbonu devasa bir sünger gibi emen Amazonlar’ı kaybedemeyiz.

Oysa Amazonlar’ın beşte biri şimdiden yok olmuş durumda. Sadece 2000-2007 yılları arasında Amazonlar 154 bin 312 km² küçüldü. Bu Yunanistan’ın yüz ölçümünden daha büyük bir alan. Siz bu yazıyı okurken Amazonlar’dan yüzlerce elektrikli testere sesi yükselmeye devam edecek.

Greenpeace 10 yıldır Amazonlar’da kampanya yapıyor ve şu ana kadar 2 milyon hektarlık bir alanı kurtarmayı başardı. Daha fazlası içinse Greenpeace dünyadaki 3 milyon destekçisinin yardımına ihtiyaç duyuyor. 2009 Aralık ayında Amazonlar’ı kurtarmak için elimizde hiç olmadığı kadar büyük bir fırsat var. Nasıl mı? Lütfen sizin için hazırladığımız vidoyu izleyin. Dünya’nın öbür ucundaki bu ormanın tüm insanlar için ne kadar da önemli olduğunu görmek sizi şaşırtacak.

Greenpeace’in Amazon kampanyasına destek vererek 10 yıldır sahada çalışan kampanyacılarımıza, gönüllülerimize ve aktivistlerimize onların yanında olduğunuzu göstermiş olacaksınız. Amazonları koruyun, iklimi koruyun.

Lütfen sadece izlemeyin, destek verin.

<ımg alt="VIDEO" src="http://static.greenpeace.org/med/websites/turkey/amazon/amazon-pic-mailing-2.jpg" border="o" name="Cont_2">

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Greenpeace Akdeniz Gönüllüsü Sabiha Rana


26.07.2009 - Bozcaada

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..