Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
40
 

Ambalajı Bozuk Ürüne Dikkat

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Umarım bu acı günleri en kısa süre içinde atlatabiliriz. Güçlü olabilmek adına, hayatın akışına devam etmek zorundayız.

Bu hafta: Ambalajı bozuk ürünlere dikkat!

Ambalaj, özellikle havaların ısınmaya başladığı ve depolama koşullarının daha fazla önem kazandığı günlerde dikkat edilmesi gereken bir faktör hayatımızda.

Gıda ürünlerinde ambalajlar ürünü zedelenmeye, hasar görmeye, ıslanmaya karşı korur. Ürünün korunmasında başroldedir. Bu durum da tabi ki gıdanın raf ömrü ve dayanıklılığı açısından oldukça etkili. En önemlisi ise hijyen açısından ambalaj dikkat çekici bir yere sahip hayatımızda.

Gıdaların ancak standartlara uygun düzgün bir şekilde ambalajlanmasıyla hijyen sağlanabilir ve ürün özellikleri bozulmaz. Tüm bunlara dayanarak ambalaj ve gıda bütününden sonuçlar çıkarabilir ve dikkat edilmesi gereken noktalara değinebiliriz. Markete gidildiğinde öncelikle ilgimizi çeken ambalajın rengidir öyle değil mi? Aslında ilgimizi çeken ilk şey ambalajın sağlamlığı olmalı. Bu çok hassas bir nokta, sağlığınızı etkileyebilecek düzeyde üstelik!

Satın alma işlemi gerçekleşmeden önce lütfen ambalaj kontrolünü kendi ellerinizle yapın.

Nelere dikkat edebilirsiniz?

1.Ambalaj yırtık mı?

2)Paket kapalı gözüküyor ama açılmış mı?

3)Ambalajın havası sönmüş mü?

4)Ambalaj ciddi anlamda tozla mı kaplı?

5)Ambalaj üzerinde küçük delik var mı?

Bunlar dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar, tabii ki herkes zaten bunlara dikkat eder ama bazen ihmal edebiliyoruz. Fakat bu yazıdan sonra lütfen bu “ihmal” mevzusu kapansın.

Sevdikleriniz ve sağlığınız için…    

Not: "Önemli olan dış görünüşü."                                                                                    Sağlıkla kalın!    

                 

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge BİLGE

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 274
Toplam yorum
: 41
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 313
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster