Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '13

     
    Kategori
    Estetik / Güzellik
     

    Ameliyatsız burun estetiği mümkün mü?

    Her geçen yıl ameliyatsız yöntemlere ilgi giderek artmaktadır. Sadece estetik ameliyatlarda değil, tıbbın birçok alanında bu değişimi gözlemleyebiliyoruz.

    Söz konusu estetik ameliyatlar olunca bu durumun ne kadar çok kişiyi ilgilendirebildiğini tahmin etmek güç olmasa gerek. Herşeyi ameliyatsız halledebilmek mümkün müdür. Mesela burun estetiği isteyen bir hastanın burnunda, ameliyatsız yöntemler ile hangi yapıları değiştirebiliriz, neler yapabiliriz.

    Burun estetiği, en çok yaptığımız estetik ameliyat. Ülkemizde de, dünyada da durum böyle. Ülkemizde karşılaştığımız burun yapılarının, hem şekilsel, hem de nefes alma bakımından çok sorunlu olduğunu da burada belirtmeliyiz. Burun içinde ve dışında eğrilikler, nefes alma güçlüğü şikayetleri, burun ucu düşüklüğü, burun kemeri, şikayet ve problemlerin başlıcaları. Hastalar bizlerden sıklıkla burun ucunu kaldırmamızı, burun kemerini almamızı, burnu küçültmemizi talep ederler.

    Burundaki yapısal sorunlar ne kadar çok ise, ameliyatsız yöntemlerden sonuç almamız o derece zorlaşacaktır. Mesela burun ucunu botoks ve dolgu enjeksiyonları ile geçici olarak, bir miktar kaldırabiliriz, burun ucunu şekillendirebiliriz. Bir anlamda botoks ve dolgu ile burun ucu estetiği yapmış oluruz. Elbette ki belirli ölçütler içerisinde. Yine burun ucunu iple asma yöntemi ile kaldırabiliriz, fakat sadece burun ucunu kaldırmanın, diğer pek çok yapısal problemi çözmeyeceğini, sadece burun ucunu kaldıracağını ve hastanın da buna uygun yapıda olması gerektiğini bilerek. Burun kemerini, burun sırtına yapacağımız dolgu enjeksiyonları ile göreceli olarak yok edebilir, burnu bir miktar şekillendirebiliriz. Burun ucu cildinin kalın olması, bizleri ameliyatlarda en çok zorlayan sorunların başlıcası. Lazerle burun estetiği ile burun cildini inceltip, burnu daha rafine hale getirebiliriz.

    Lazerle burun estetiği, iple burun ucu asma, botoks, dolgu ile burun estetiği gibi, ameliyatsız burun estetiği yöntemleri burnumuzdaki kimi şekilsel sorunları çözebileceğimiz,  burun yapısını geçici veya kalıcı olarak değiştirebileceğimiz yöntemlerdir. Sorunlar ve hastaların beklentileri iyi değerlendirilip, doğru bilgilendirme yapıldığı zaman, sonuçlar hastaları çok mutlu edecektir. Her sorunun bu ve benzeri yöntemler ile, en azından günümüzde çözülemeyebileceği, mucize yaratılamayacağı  bilinmelidir.

                                                                                                                       Dr.Coşkun ŞANVERDİ

                

     
    Toplam blog
    : 1
    : 1460
    Kayıt tarihi
    : 04.07.13
     
     

    Kulak Burun Boğaz ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanıyım. Burun estetiği  ve yüz gençleştirme başta olm..