Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

Yüzümüzün en anlamlı kısmı gözlerimizdir.  Gözlerimiz ile anlatırız aslında aşk, hırsı, mutluluğu, sevinci, üzüntüyü ve kederi hepsi tek bir ifade ile anlatabiliriz gözlerimiz de… Gözlerimiz bize has en belirgin özelliğimizdir. Birinden bahsederken ‘’çok derin bakışları var‘’ deriz mesela çok şey anlatmıştır bunu gören kişiye işte bu yüzden gözler önemlidir. 

 
Düşük bir üst göz kapağı; yorgun bir ifade verir, uykulu belki, en kötüsü de yaşlı bu kesinlikle hiçbirimizin istemeyeceği bir durumdur. Üst göz kapağı estetiği artık çok daha kolay gerçekleşmektedir. Tabi cerrahi ameliyatla, ameliyatsız plazma enerjisinin yeri farklıdır. Hastanın göz kapağı sarkmasının tipi, yaşı, beklentisi çok önemlidir. Sizin için en uygun hangisi tabiî ki en doğrusu bunu Plastik Cerrahınıza sormanız önemlidir. Bazı hastalarda ameliyatla göz kapağı estetiği şarttır. 
 
Göz kapağı ameliyatı istemeyen, cerrahi zorunluluğu olmayan,anestezi problemi olan ve  detaylı muayene sonrası bu işleme uygunluğu olan hastalar için; Plazma enerjisi oldukça uygundur. Kesi olmadan cerrahi olmadan ameliyatsız, kansız, dikişsiz üst göz kapağı sarkması gibi şikayetlerden kurtulunabilinir. Çok yüksek sıcaklıklarda bir elektriksel ark üretir ve cihaz deri yüzeyine belirli bir uzaklığa geldiğinde bu ark atmosferik gazları iyonize hale geçirerek bir patlama enerjisi (plazma enerjisi) ortaya çıkarır. Ortaya çıkan enerji cildin en üst katmanındaki  keratinosit dediğimiz hücreleri  süblimleştirir (yani katı doku ısıtıldığında normalde önce sıvı sonra gaz haline dönüşür, sublimleşmede katı doku direkt gaz hale geçer). Yani Kırışıklıklar ve Fazla Doku Buharlaşıyor !
 
Bu cihaz ile yani plazma enerjisi ile ameliyatsız göz kapağı estetiği yapılabildiği gibi, kaz ayağı çizgileri, akne ve akne skarları (izleri), göz kapaklarındaki beyaz ve sarı lekeler, dudak üzeri sigara çizgileri (smokers line = barkot çizgileri ), çeşitli et benleri (yalnızca kesinlikle riski olmayan benler), çil tedavileri, yara izlerini silme, siğil tedavileri de yapılabilmektedir.
 
 
 
Toplam blog
: 77
: 145
Kayıt tarihi
: 28.11.14
 
 

Estetik Cerrahi dünyasının sayılı kadın cerrahlarından Op.Dr.Eser Aydoğdu  Samsun doğumlu… Erciye..