Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ameliyatsız kaş kaldırma estetiği

Ameliyatsız kaş kaldırma estetiği
 

Kaş düşüklüğü yaşlı ve yorgun gösterir


Kaş düşüklüğü problemi yüzde yorgun, çökük, mutsuz ve yaşlı bir görünüme yol açtığı için kadınlar tarafından fazla talep edilir. Yaşlanma, yerçekimi ve aşırı mimik kullanımı sonucu ortaya çıkan kaş düşüklüğü botoks enjeksiyonu ile tedavi edilebilir.

Botoks enjeksiyonu ile kaşın konumu düzeltilerek yüz şekli ile daha uyumlu hale getirilir. Göz daha büyük görünür. Kaş estetiğiyle yüz daha enerjik, daha genç ve daha güzel bir görünüme kavuşturulabilir. Yüzün genel yapısı, göz şekli ve genel mimik kullanımı dikkate alınarak yapılan altın oran hesaplamaları ile kaşların uç ve orta kısımları yeniden konumlandırılır.

Doğal görünüm için kaşın konumu önemli

Botoks ile kaş kaldırma estetiğinin başarılı olması için kaşın olması gerektiğinden daha yukarıya çekilmemesi gerekir. Bu doğal bir görünüm için çok önemlidir.  Kaşın yeniden konumlandırılmasında yapılacak hatalar yüz ifadesinin büyük oranda değişmesine neden olur. Örneğin kaşların uç kısmının olması gerektiğinden daha yukarıda olması ya da kaşın orta kısmının aşırı derecede yukarıda olması kişide sürekli şaşkın görünüme yol açar.

Botoks enjeksiyonu uygulamasının kişiyi memnun eden bir sonuca ulaşabilmesi için kaşın düşüklük seviyesi çok önemlidir. Operasyon ortalama 15 dakika sürer. Enjeksiyonun ardından sonuçların tam olarak görülebilmesi için birkaç gün geçmesi gerekir. Kaş kaldırma operasyonunda botoks enjeksiyonun etkisi yaklaşık 4 ile 6 ay kadar sürmektedir. Bu sürenin bitiminde yani botoks enjeksiyonunun etkisi geçtiğinde işlemin tekrarlanması gerekir.

Ameliyatsız kaş kaldırma estetiği yaklaşık 10 yaş daha genç görünmeyi sağlayan, doğal görünüm için kaş seviyesinin yüksekliği çok doğru bir şekilde planlanmalıdır. Olması gerekenden daha yükseğe çıkartılan kaş, sürekli şaşkın bir ifadeye yol açar. Kötü botoks örneklerinin en önemli sebebi aşırı yükseltilmiş kaş botoksu uygulamalarıdır. Minimal dozlarda, doğru tasarlanan bir kaş botoksu estetiği ile kaşlar doğal bir görünüme kavuşturulabilir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..