Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Teknikleri

Hemen hemen hiç kimse olduğundan daha yaşlı görünmek istemez. Yaşımızın önemi yok, kimse göz çevresinde kırışık, göz kapaklarında sarkma ya da cildinin sıkılığını kaybetmek istemez. Aynaya baktığında sağlıklı, dinç ve estetik bir görümümle karşılaşmak ister.

Ne mutlu ki estetik cerrahi bu geliştirdiği teknikler ile bu belirtileri önleyecek ya da ortadan kaldıracak birçok yeni teknik üretmeye devam ediyor. Son yıllarda özellikle ameliyatsız yüz gençleştirme tekniklerinde çok büyük gelişmeler kaydedildi.

Bunların arasında uzun yıllardır kullanılan tekniklerin yanı sıra yenileri de yerini almaya devam ediyor. Botoks ve dolgu enjeksiyonlarının yanı sıra BBL tedavisi ya da nem aşısı gibi teknikler de ameliyatsız yüz gençleştirme tekniklerinin arasına girdi.

Botoks ve dolgu enjeksiyonları

Günümüzde birçok insan botoks ve dolgu enjeksiyonlarının kendilerine sunduğu gençleşme imkanından düzenli olarak faydalanmaya başladı.

Kırışık oluşmasını önlemek için botoks tedavisi alırken, derin kırışıklıkların tedavisinde de dolgu enjeksiyonundan faydalanıyor. Özellikle göz çevresindeki kazayakları gibi hafif kırışıklıkların tedavisinde botoks uygulanırken, ağız kenarı ya da gözaltı çukurları gibi hacim eksiklerinde ise dolgu enjeksiyonu uygulanır.

Duygularımızı yüzümüzle gösteririz, gösterdiğimiz tüm duygular ise zamanla yüzümüzde izlerini bırakmaya başlar. Gülme, kızma, şaşırma gibi duyguların hepsi kendilerine has izler bırakırlar. Botoks enjeksiyonları bu izleri siler ya da oluşmasını önler. Alnınızda gördüğünüz çizgileri, göz çevrenizde ve ağzınızın etrafında da görebilirsiniz. Botoks bunu, çizgileri oluşturan kasları gevşeterek yapar. Doğru şekilde enjekte edildiğinde, botoks hatlarınızı yumuşatır, size donuk ya da ifadesiz bir yüz vermez.

Dermal dolgu maddeleri, yaşlandıkça geliştirdiğimiz cilt hacmi kayıplarını, kırışıklıkları ve katlanmaları doldurmak için kullanılan ameliyatsız bir tekniktir. Hyalüronik asidin sağladığı güvenle yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Vücudumuzda bulunan doğal bir maddedir hiyaluronik asit. Bir saatten kısa bir süre içinde, derin çizgilerin yanı sıra çene çizginizi yumuşatıp, yanaklarınıza kontur ekleyebilir ve dudaklarınızı doldurabilirsiniz. En az yan etkiyle hızlı ve uzun süreli sonuçlar elde edebilirsiniz.

BBL ışık tedavisi ve nem aşısı

Nem aşısı ile cildinize ihtiyacı olan nemi sağlayarak kuruluğu, matlığı ve kırışık oluşumunu önleyebilirsiniz. BBL ışık tedavisi ise kırışık tedavisinin yanı sıra ciltteki yaşlanma ve güneş lekelerini, rozasea gibi doğum lekelerini ya da kılcal damar çatlaklarını tedavi etmek de kullanılan ve kişinin en az on yıl daha genç görünmesini sağlayan başka bir ameliyatsız gençleştirme tekniğidir.

Genç görünümü korumak estetik cerrahinin size sunduğu bu teknikler ile giderek daha da kolaylaşıyor. Size sadece kendinize en uygun tedavi tekniğini seçmek kalıyor.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

www.guncelozturk.com

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..