Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Ameliyatsız Yüz Germe

Ameliyatsız Yüz Germe Öncesi Sonrası

Ameliyatsız yüz germe (HİFU) uygulaması ameliyatsız olması nedeniyle bir çok insanın tercih ettiği işlem olmaktadır. Ameliyatsız olduğu için genel anestezi uygulanmaz, işlemin yapıldığı bölgede kesi izi olmaz, şişlik görülmez, morluk olmamaktadır. Cilt sarkıklığı şikayeti ile baş vuran hastaların ameliyatsız çözüm ile harika sonuçlar alması bu işlemi popülerleştirmiştir. Ameliyatsız yüz germe öncesi sonrası hakkında bir çok bilgiye bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

Ameliyatsız Yüz Germe (HİFU) Nedir?

Hıfu açılımı High Intensity Focused Ultrasound şeklindedir ve baş harflerinden oluşan bir kelime olarak karşımıza çıkar. Türkçe karşılığı ise Yüksek Yoğunluklu Fokuslu Ultrason olarak bilinir. Ultrasonik Cilt Sıkılaştırma (HIFU); Yüz, boyun ve çeşitli vücut bölgelerinde ciddi cilt sıkılaştırma ve kaldırma etkilerini gerçekleştiren ameliyatsız etkili bir estetik tedavidir. Kaş, boyun ve yüz kaldırma, nazolabial kat azaltma ve cilt sıkılaştırılması ve gençleştirilmesi için kullanılmaktadır.

a. Ameliyatsız Yüz Germe (HİFU) Öncesi

Her ameliyat veya işlemde olduğu gibi muayene bulguları çok önemlidir. Muayene bulgularında nelere dikkat edilir derseniz hastanın cilt yapısı, sarkık olan bölge, sarkıklık derecesi, hastanın talep ve istekleri, uygulanacak bölgede yara veya enfeksiyon gibi durumların tamamı değerlendirilir. Hastanın eskiden veya devam eden bir hastalığı varsa, sürekli kullandığı ilaç varsa mutlaka işlem öncesi doktorunuza bilgi vermeniz gerekmektedir. Ameliyatsız yüz germe işlemi cilt sarkıklığı belirginleşmiş Doktoru tarafından işleme onay verilmiş 30 – 60 yaşında tüm hastalara yapılabilir. Bu işlemi yaptırmak için herhangi bir mevsim tercih edebilirsiniz. Kan sulandırma etkisi olan aspirin veya aspirin içeren ilaçların 3 hafta öncesinde bırakılması gerekmektedir, yine kan sulandırma etkisi olan alkol tüketimi 3 hafta öncesinde tamamen kesilmesi gerekmektedir. Her ameliyatta önerdiğimiz gibi ameliyatsız estetik işlemlerde mevcut risklerinden ve yara iyileşmesini kötü etkilemesinden dolayı sigara gibi tütün ve tütün ürünlerinin işlemden 6 ay önce bırakılması gerektiğini söyleyebiliriz. İşlemden hemen önce makyaj silinmelidir. İşlem esnasında herhangi bir şey hissetmemeniz için işlemden önce Hifu uygulanacak bölgeye lokal krem sürülerek uyuşturulur.

b. Ameliyatsız Yüz Germe (HİFU) Sonrası 

Kişiden kişiye ve uygulanacak bölgeye göre değişmekle birlikte ortalama olarak ameliyatsız yüz germe uygulaması 1,5 saat sürmektedir. İşlem öncesi sürülen lokal krem nedeniyle işlem sırasında ağrı hissi olmamaktadır. Yüzünüzde çok az kızarıklık görülebilir ancak bu durum sizin günlük yaşantınıza engel olmaz. İşlem sonrası 1 – 2 gün kadar ağır spor yapmamanız gerek çok yoğun tempoda çalışmamanız gerekmektedir. Tam olarak ameliyatsız yüz germe uygulamasının etkisini 2 ay sonra görmüş olursunuz. Ameliyatsız yüz germe sonrasında ciltte sıkılaşma başlar ve sıkılaşma sonrası sarkık bölgeler yukarı doğru kalkar İşlemden sonra doktorunuzun verdiği koruyucu ilaçları kullanmanız yeterli olacaktır.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/hifu-oncesi-sonrasi/

https://www.tasklinik.com/ameliyatsiz-yuz-germe-hifu/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..