Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '13

 
Kategori
Dünya
 

Amerika Alaska’yı satılığa çıkararak 16 trilyon dolar borcunu ödeyebilir

Amerika Alaska’yı satılığa çıkararak 16 trilyon dolar borcunu ödeyebilir
 

Yani bunu dünyada sadece Amerikalılar yapabilir; çünkü Amerikalılar akıllı insanlardır. Bizimkiler olsa “Atalarımın kanlarıyla sulanmış bu vatanın bir karış toprağını bile milyon dolarlara değişmem…” diye başlayan bir masal okurlar size.

Atalarımıza elbette minnettarız; ancak topraklarımızın kanla sulanması o devirin akıldan yoksun anlayışlarının sonucu. Bir ülkenin insanlarını öldürerek topraklarını elinden almak… Öte yandan atalarımızın dedeleri de bir zamanlar birilerini öldürerek topraklarını ellerinden almışlar ki aynı şey kendi başlarına gelmiş. Sonra da kalk de ki “Vatanımı savunuyorum” Ben burada bir kutsallık görmüyorum. Yani vatan dediğiniz alelade bir toprak parçası; kutsallığı falan da yok. Aptalların çıkardığı aptalca savaşlar yüzünden onca insan boşuna ölmüş.

Yani toprak alınır, satılır, terk edilir, bırakıp gidilir, tekrar geri gelinir. Türkler böyle düşünmedikleri için b…k çukurunda, Amerikalılar böyle düşündükleri için Mars’ta. Babam tekmeyi vursan yıkılacak gecekondusunu 20 yılda satamadı, sonunda satamadan öldü. İlçede o zaman gecekondu 5 bin lira ediyordu ve bu paraya İstanbul’dan iki daire alınıyordu. Gecekondu şu an 20 bin lira ediyor; iki daire ise 400 bin lira. Babam Amerikalı olsaydı şimdi 400 bin lira değerinde iki daire sahibiydik. Neymiş baba ocağıymış. Neymiş ata yurduymuş. Ben karıma bakarım ya, nedir baba ocağı, ata yurdu; boş laf bunlar. Bütün Amerikalılar babam gibi olsalardı (ya da Türkiye insanı gibi) zamanında İngiltere’den  (ve Avrupa’dan) Amerika’ya göçemezlerdi. Bunu başaran Amerikalılar oradan da şu anda Mars’a gidiyorlar. Türkiyeliler nere gidiyorlar? Eşek yaylasına. Tabii ki böyle olmayan insanlarımız da var; onları ayırmalıyız.

Amerika büyük bir devlet, belki Alaska’yı satmasına gerek kalmadan borcunu kapatabilir ya hani gerekirse bunu da yapar demek istiyoruz. Ve bunu dünyada yapabilecek tek millet Amerikalılardır. Elbette yani Alaska’ya alıcı bulunur mu? Bu parayı verirler mi? Yani Alaska bu parayı eder mi? Bu kadar parayı kim nereden bulur? Adam bu paraya Afrika kıtasını alırım napayım Alaska’yı diyebilir ki belki de alır. Bunlar ayrı konu.

Amerika Alaska’yı satar, borcunu kapatır; Mars’a gider, orada bir Alaska daha kurar. Amerika Alaska’yı zaten 7 Mart 1867’de Rusya’dan 7,2 milyon dolara satın almıştır. Yani zaten kan dökerek elde edilmiş bir yer değildir. Para ile satın alınmıştır, parayla satılabilir. O zamanki fiyatına göre (Rusya’nın zor durumda bulunması da göz önünde bulundurulmalı) bugün bu parayı (16 trilyon dolar) edebilir. Ha Amerika satar mı ayrı konu. Ancak satmak isterse satar. 20 yılda yıkık gecekondusunu satamayan Türkiyeli ile yeni bir kıtaya göç eden, parayla ülke satın alan Amerikalı arasında bugün görülen fark çok normal.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..