Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '16

 
Kategori
Dünya
 

Amerika aslında ne yapıyor?

Amerika aslında ne yapıyor?
 

Yurtdışında bir çok ülkede cemaat okullarının açılması sırasında Rusya'da açılmasına Putin tarafından reddedildiğini biliyoruz geçmiş yıllarda.

Cemaat ancak geri kalmış ülkeleri etkileyebilir. Ne idüğü belli olmayan hurafelerle Rusya gibi geleneklerine kültürlerine bağlı güçlü bir ülkeyi etkileyeceksin öyle mi?

Hadi ordan!

Amerika, geri kalmış ülkelerde kendi piyonlarını ve tetikçilerini koşullandırabilir ancak. Nitekim Ortadoğu İslam coğrafyasına baktığımız zaman Amerika'nın kontrolünde olan IŞİD El nusra benzeri terör örgütleri barınmakta ve ayrıca mezhepler üzerindeki çatışmaların kontrolü de aynı adresten sağlanmaktadır.

Suriye'de yaşananlar da Amerika'nın kontrolündedir.

Amaç belli. Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçirmek!

- "Türkiye bu projenin neresinde?"  sorusunun tek cevabı; "tam oratasında!" dır.

Tam da ortasında yer almaktadır ki Amerika cemaat ile iş birliği yaparak dolaylı şekilde toplumu ılımlı İslam görüntüsüne büründürdü ve 15 Temmuz'u hayata geçirdi!

15 Temmuz öyle çok bilinmeyen denklem haline getirilmeye çalışılıyor ki, korkarım hala kimin gerçekleştirdiği belli olmayan 1 Mayis 77 kanlı saldırı sonucu gibi olmaz!

Kanlı saldırının sonucu; maalesef "bilinmezlik!"..

*

Biraz da Amerika'nın 15 Temmuz için ne yaptığına kafa yoralım mı ne dersiniz?

Yoralım.

Yoralım pekii..

Tıpkı iletişim bozukluğu yaşayan aileyi, aile dışında dost görünen gizli  düşman tarafından ailenin iletişim bozukluğu tablosundan yararlanmak istemesi gibi bir durum görünüyor bana Amerika'nın ülkemize 15 Temmuz tarihinde yaptığı kanlı terör saldırısı.

Darbe girişimi hakkında her gün farklı ve çelişkili yorum ve açıklamalar geldiği için Amerika'nın amacına ulaşıp ulaşamadığı konusunda tereddütlerimiz var.

Darbe girişimi tıpkı iletişim bozukluğu yaşayan aile bireyleri iletişimlerini normal düzeye getirerek gizli düşmanlarını görmeleri misali Silahlı Kuvvetlerin içinde bulunan Atatürkçü subayların engellemeleriyle daha büyük daha kanlı kaosun içinden kurtarmıştır diye düşünüyorum..

Amerika, cemaat ile iktidar arasındaki hüsümetlerinden yararlanarak ülkeyi kana bulamak istediği besbelli. Haddızatında cemaati otuz yıldır silahlı kuvvetlerine koşullandıran da Amerika'dır.

Amerika bilindiği gibi 20 30 40 50 yıllık öngörüleri ile dünya ülkelerini yönlendirmektedir.

Amerika'ya göre cemaatin son kullanma tarihi eğer 15 Temmuz tarihi ise, geri dönüşünün olduğunu pek sanmam!

Gerek çökertilmesi ve gerek yaşı itibariyle cemaatin uzun süreli yaşamı söz konusu olamayacağına göre Amerika ülkemiz üzerinde farklı formatlarla farklı oyuncular bulacaktır diye düşünuyorum..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..