Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '08

 
Kategori
Yurtdışı Eğitim
 

Amerika’da çalışma süresi ( OPT – Optional Practical Training) 12 aydan 29 aya çıkarıldı

Amerika’da çalışma süresi ( OPT – Optional Practical Training) 12 aydan 29 aya çıkarıldı
 

OPT Çalışma İzni - Optional Practical Training


Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Birimi 4 Nisan 2008 tarihinde F–1 vizesi ile Amerika’da bulunan yabancı uyruklu öğrencilerin Optional Practical Training (OPT) olarak bilinen çalışma süresini 12 aydan 29 aya çıkarıldığını resmi olarak açıkladı.

29 ay OPT çalışma hakkı bilim, teknoloji, mühendislik veya matematik mezunu olduktan sonra E-Verify (e-doğrulama) sistemine kayıtlı şirketler tarafından işe alınan F–1 vizeliler için geçerlidir.

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Birimi sekreteri Michael Chertoff, “12 aydan 29 aya çıkarılan OPT kuralı sayesinde, Amerikan firmaları yüksek seviyede yetenekli yabancı uyruklu personel çalıştırabilecek ve böylelikle dünya ekonomisinde bu başarılı elemanlarının da çalışmaları yardımıyla rekabet avantajı yakalayacaklar. Hem yetenekli öğrencilere Amerika Birleşik devletlerinde yasal çalışma hakkı sağlanıyor hem de e-doğrulama sistemine kayıtlı firmalara başarılı iş gücü sağlanıyor.” dedi.

Bu yeni kural sayesinde F-1 vizeli öğrencinin, H-1B vize programı dahilinde çalışmaya başlayamadan, statüsünün ve çalışma izninin tarihinin bitmesi problemine düzenleme getirilmiş oldu. Bu kural ile H-1B başvurusu yapmış yabancı uyruklu öğrencilerin Amerika’da kalma ve çalışma otomatik olarak uzatılmış oluyor. Bu kural sayesinde F-1 sahibi öğrenciler okuldan mezun oldukları tarihten itibaren 60 gün içinde Optional Practical Training (OPT)’e başvurabilecekler.

F1 Vizesi olan öğrencilerin OPT'sini uzatabilmesi için gerekli şartlar

Bu arada ilgilenenler için MBA, MBA nedir?

Saygılarımla,

Işıl Tabağ

Director

http://www.okulariyoruz.biz/

 
Toplam blog
: 189
: 6400
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 

Endüstri Mühendisi olan Işıl Tabağ, Avrupa Okullar Birliği görevinden sonra 1998 yılından bu yana..