Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

Amerika'da oynanan savaş oyunu hayata geçiyor! Suriye ile savaşın eşiğinde miyiz?

Amerika'da oynanan savaş oyunu hayata geçiyor! Suriye ile savaşın eşiğinde miyiz?
 

Akçakale’de neler oluyor?

Hatırlarsanız dün Suriye tarafından atılan top mermisi ile 4’ü çocuk, 1’i kadın, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 9 kişide yaralanmıştı. Olayın nasıl gerçekleştiğine dair hiçbir bilgi yok. Özgür Suriye Ordusu ile Suriyeli Resmi Ordunun çatıştığı bilgisi var.

Atılan havan mermilerinin kim tarafından, kime atıldığı meçhul!

Olayın sıcaklığı yaşanırken, gece saatlerinde Bakanlar Kurulu toplanıp, top atılan Akçakale’nin dışında başka bir yerden Suriye’deki hedefleri top mermisi ile vurduk. Top mermilerinin nereye atıldığı pek belli değil. Her hangi bir hasar verip vermediği de açıklanmadı.

Bir yandan bakanlar kurulu toplanırken, bir yandan da Nato Dışişleri Bakanları Bürüksel’de toplandı. Türkiye’ye destek çıktı ve Müslüman’ın Müslüman’ı kırması için ne gerekiyorsa yapın minvalinde sözler söylendi!

Gece geç saatlerde Bakanlar Kurulu’ndan Suriye ile savaş için tezkere kararı çıktı. Alel acele Bakanlar Kurulu üyelerinin imzaladığı tezkere kararı bu gün saat 10’da toplanan TBMM’nde görüşülmeye başlandı.

Tezkere, kapalı oturumda görüşüldüğü için içeriğini fazla bilmiyoruz. Ama tezkere açık olarak TBMM’nde okunduğundan, bir yıl süreyle yer, mekân belirtilmeden, bir başka ülkeye Türk Ordusunu gönderme gibi ucu açık bir cümle var.

Bu cümleden hareketle, Türk Ordusu Afganistan’daki Taliban’la savaşmaya gönderilmesin?

Neyse biz gelelim sıcak gündemin yaşandığı bölgeye.

Akçakale’ye atılan top mermilerinin amacı nedir?

Bu yaşananların bir anlamı var mı?

Bence Akçakale'de yaşananlar tam bir provokasyondur.

Hatırlarsanız, bundan bir kaç ay önce Amerika'da yayınlanan savaş oyununu vardı. O oyunun 3. bölümünde Türkiye'ye düşen bombalardan söz ediliyordu.

Hatta bombaların düşeceği oyunda açık açık söylenmişti.

Görünen o ki; Türkiye sıcak savaşa çekiliyor!

Türkiye-Suriye savaşı kimin menfaatinedir?

Düşünmeye gerek var mı?

Tabi ki İsrail ve Amerika'nın menfaatinedir.

Türkiye'nin böylesi kanlı bir savaştan ne gibi bir menfaati olabilir?

Türk hükümeti Amerika’nın maşası rolünü çok güzel yerine getiriyor.

Görünen o ki; Türkiye Amerika'nın ve İsrail’in taşeronu rolünü benimsemiş durumda.

Gelelim gelişmelere;

ABD Dışişleri Bakanı ve AB’li birçok bakan yaptıkları açıklama ile Türkiye’ye tam destek verdiler.

Neden?

İngiltere Başbakan Yardımcısı desteği bir adım daha ileri götürerek, Türkiye’nin atacağı her adımı destekleyeceklerini söyledi.

Öbür taraftan Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile Türkiye’yi açıkça uyardı ve Suriye’den uzak durma konusunda sert ifadeler kullandı.

Görünüşe bakılırsa, bizi bataklığın tam orta yerine çekip getirenler, sadece sözlü destekle yetiniyorlar. Yürü aslanım, seni kim tutar minvalinde desteklerle, bizi sıcak çatışmanın içine iten müttefiklerimiz, kendileri sadece uzaktan bize alkış tutmakla yetinecekler gibi görünüyor.

İçinde bulunduğumuz Nato’dan fazla bir ses çıkıp, Türkiye’ye yapılan bize yapılmıştır, en kısa zamanda gerekli müdahale yapılacaktır gibi uç bir açıklama gelmedi.

Sadece Türkiye’ye destek açıklaması yapıldı!

Görünüşe göre, bizi Rusya, Çin, İran ve Suriye ile baş başa bırakacaklar. Bunlara birde Irak Merkezi yönetimini eklemek hiçte uzak ihtimal değil.

En son Irak Merkezi yönetimi, bizim Kuzey Irak’ta bulunan ve bu güne kadar ne yaptığı belli olmayan 1200 kişilik taburumuzun geri çekilmesini istedi.

Yani bölgede sular iyice ısındı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..