Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '16

 
Kategori
Dünya
 

Amerika halkı, Obama'yı verip Erdoğan'ı almak istiyormuş...

Amerika halkı, Obama'yı verip Erdoğan'ı almak istiyormuş...
 

internetten alınmıştır


Türkiye'yi ziyaret eden, Amerikanın duayn ekonomistlerinden Arthur Laffer, yaptığı açıklamalarda Türkiye ekonomisinin performansını överken ilginç bir anektodunu da söylüyor:

Türkiye'ye gelirken bir arkadaşı, madem Türkiye'ye gidiyorsun, Türklere söyle, eğer isterlerse Obama'yı onlara verelim, onlar da Erdoğan'ı bize versinler, diyor.

Türkiye'nin yaşadığı darbe girişimine rağmen ekonomik dengelerini büyük bir başarıyla muhafaza etmesi, dünya çapında övgüye ve hayranlığa neden oluyor.

Dünyanın tanınmış ekonomistlerinden Laffer de buna değinerek, Türkiye'nin böyle giderse 2023 hedeflerine ulaşmakta zorlanmayacağını ifade ediyor.

Şimdi ekonomiyi bir yana bırakıp işin magazin yönüne bir bakalım: Amerikalıların Obama'yı verip Erdoğan'ı almak teklifine ne diyeceğiz?

Bu soruya cevap vermeden önce, biz Türklerin(Müslümanların) Başkan olma aşamasında Obamaya ne kadar destek olduğumuzu ve muhabbet beslediğimizi ifade edilim.

Hem mazlum siyahilerden oluşu, hem de baba tarafından Müslümanlığa yakın duruşu bizi Obama'ya yakınlaştırmıştı. Bu bakımdan, Bush gibi evangelist bir militanın İslam dünyasında yaptıklarından sonra Obama'dan biraz adalet, biraz insaf, biraz merhamet bekliyorduk...

Ama beklediğimiz gibi olmadı... Mister Obama,Sam Amca'ya sadık bir Tom Amca'dan öte gidemedi... Ne MalcolmX'e yaklaştı, ne Muhammed Ali'yi hatırlattı, ne de Martin Luther King'e benzeyebildi.

Müslüman olduğu söylenen bir babanın siyahi oğlu Obama, Amerikanın paralı askerlerinin hayatını milyonlarca Müslümanın hayatına tercih etti... Ne İsa'ya ne Musa'ya yaranabildi.. Zaten Muhammedilikle ilgisi yoktu... Herhalde ABD'nin en pasif başkanlarından biri olarak anılacak...

Şimdi böyle bir Obama'yı alıp dünyanın efendilerine "dünya beşten büyüktür" diyerek global zulme karşı duran; zenginler birer birer sayarak alırken milyonlarca mülteciye kapılarını açan; ülkesinin izzetini ve ekonomisini yücelten bir lideri, Tayyip Erdoğan'ı onlara verelim mi?

Buna razı olabilecek bir (ya da bir kaç) kişi bulunur mu, bu ülkede!

Bulunmaz!... Obama'yı alıp kel başımıza mı süreceğiz... Bize böylesi "kripto zenci"ler lazım değil...

Ama onlar ille de bir Türk (vatandaşı)nı almak istiyorlarsa onlara FETÖ elebaşını verebiliriz... Hazır, ülkelerinde bulunurken ve henüz vatandaşlıktan çıkarılmamışken FETÖ'nün elebaşını alsınlar.

İster Amerikalılar onu başlarına geçirsinler, isterse o Amerikalıların başına bela çoraplarını geçirsin!

İşin o kısmı bizi ilgilendirmiyor. Ama, bizim onlara verecek liderimiz yok!

Vesselam!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..