Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ocak '09

 
Kategori
Borsa
 

Amerika konut satışlarında kasım ayında gerçekleşen düşüşü önemsemedi.

Amerika konut satışlarında kasım ayında gerçekleşen düşüşü önemsemedi.
 

Bugün için İMKB 100 endeksinin teknik olarak 28.600 direncinde zorlanmasını beklemiştim, birinci seans endeks tam bu seviyeden geri döndü. Ancak bu seviyeden çok fazla aşağı gelmemesi endeksin güç toplamasını sağladı. İkinci seansın hemen başında gelen alımlar 28.600 seviyesinin üstüne endeksi atarken, bu kez 28.700 seviyesinde takıldı. İkinci seansın sonuna kadar 28.500 – 28.700 seviyelerinde çok dar bir bantta hareket eden endeks günü en yüksek seviyesi olan 28.732 seviyesine çok yakın bir seviyeden 28.709’dan kapattı. Günlük işlem hacmi ise 1, 46 milyar TL oldu.


ABD’de Kasım ayına ait kesinleşmiş konut satışları verisi açıklandı. Açıklanan verilere göre Kasım ayında konut satışları bir önceki aya göre % 4 düştü. Konut satışlarında beklenenden daha fazla düşüşün gerçekleşmiş olması, verilerin açıklanmasının ardından Amerika Borsalarına olumsuz yansıdı. O ana kadar belli bir yükseliş trendinde olan Dow Jones endeksi 9.063 seviyesinden düşüşe geçti. Ancak daha sonra yeniden toparlanmaya başlayarak seans içerisinde en yüksek 9.088 seviyesini gördü. Gün sonunda ise bir gün öncesine göre % 0, 69 yükselişle 9.015 seviyesinden kapandı.


Amerika Borsalarının konut satışları ile ilgili gelen olumsuz verilere rağmen yükselişini sürdürmesi bugün İMKB’de de morallerin yüksek olmasını sağlayacaktır. Bunun yanında Perşembe günü İMF’nin yeniden Türkiye’ye gelip görüşmelere başlayacak olması ve bu görüşmelerin sonucunda alınabilecek borç rakamı ile ilgili Bakan Şimşek’in olumlu açıklamaları yükselişe neden olabilecek bir diğer etken olacaktır.


Teknik olarak bakıldığında İMKB 100 endeksinin Salı günü 28.000 seviyesinin altına düşmemesi ve yukarı hareketin işlem hacmi ile desteklenmesi bugün yükselişin devam etmesini sağlayacak etkenler. Endeksin bundan sonraki direnç seviyesi olan 29.500’e kadar hareketini sürdürmesi mümkün. Ancak halen küresel ekonomik krizle ilgili belirgin düzelmeler olmadığı için, 2 gündür İMKB’de yaşanan yükselişin ardından alıcıların gelmesini de nispeten engelleyebilir. Bu nedenle endeksin 29.500 seviyesi öncesinde kendisine bir direnç oluşturabileceğini ve buralarda durmaya çalışabileceğini düşünüyorum. Muhtemel satışlarda ise daha önceki dirençleri olan 28.000 – 27.500 seviyeleri destek haline gelecektir.

 
Toplam blog
: 18
: 980
Kayıt tarihi
: 21.12.08
 
 

İstanbul doğumluyum. Borsa Aracı Kurumlarının Araştırma Bölümlerinde yıllarca sorumlu pozisyonunda ç..