Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '17

 
Kategori
Güncel
 

Amerika’nın Birinci Görevi: Demokrasiyle Götürmek.

Amerika’nın Birinci Görevi: Demokrasiyle Götürmek.
 

2.Dünya Savaşının sonlarına doğru savaş oyununa dâhil olan Amerika dünya üzerinde birçok görev üstlendi.

Demokrasisi olan ve zayıf durumda olanlara vura-kıra krallar armağan etti. Demokrasisi olmayanlara davulla zurnayla değil, füzeler ve savaş uçaklarıyla demokrasi götürdü.

Güney Amerika’dan başlayan demokrasi götürme-getirme serüveni hız kesmeden devam ediyor. En son demokrasi görevi; bizim sınırlarımızda kilitlendi durdu. Önce Irak, sonunda Suriye.

Iraktaki Saddam sisteminin kurucularının İngiliz gizli servisi olduğu göz önüne alınırsa Irak’a krallığı getirenlerle Saddam’ı ve Saddam’la birlikte Irak’ı parçalayıp tarihin çöp sepetine atan da Amerika ile birlikte İngiltere oldu.

Sıra sınır ülkelerimizden birine Suriye’ye geldi. Normalde kuruluşunda Fransız ekolü olan ülkeden Fransa uzun süre uzakta tutuldu. Öncesinde hediye edilen Libya ve Kaddafi Fransa’ya yeterli gelmemiş olacak ki, Paris’in göbeğinde Fransa’nın birkaç şehrinde yapılan sözde IŞID eylemleri Fransa’yı hizaya getirdi. (Amerikalılar IŞİD’i biz kurduk diyorlarsa ve de IŞİD Fransa’yı vuruyorsa bu durumda IŞİD terörü doğal olarak Amerika adına yapıyor demektir.)

Irak’a demokrasi geldi ama biraz kanlı ve ülkenin zenginliğini tamamen yağmalayıp gitti. Sivil ve silahsız halktan üç milyona yakın insan, işgalden sonra hayatını kaybetti. İddialara göre; on binlerce kadın, kız tecavüze uğradı. Cengiz Han döneminden çok önceleri savaşta erkekler ölürken, kadınlar mutlaka her zaman tecavüze uğrardı. Savaşın binlerce yıldır tek değişmeyen kutsal sayılan geleneği herhalde tecavüz olmalı.  Bu da savaşın ne olduğunu anlamaya yetiyor da artıyor bile. Şimdi aynı durum Suriye’de hız kesmeden devam ediyor. IŞID’e karşı savaşıyoruz yalanıyla tüm “Haçlı Ordusu” bir kez daha bölgeye girdi. Onlar anlaştıktan sonra bölgeye huzur gelecek.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak; ağır aksak da işleyen bir demokrasimiz var. Çoğu zaman Amerika ve Batı destekli askeri darbelerle kesilse de, gönderilen genel valilerle millete zulüm edilse de, denetiminde tuttuğu sözde dini yapılarla milletin ayarlarıyla oynasa da demokrasi yine de bir nimettir. Yoksa Amerika yakın komşularımıza getirmeye çalıştığı demokrasiyi bize de getirmeye kalkabilir. Amerika’nın getireceği demokrasi dost görünen düşmanlar başına!

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..