Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Amerika’nın C planı

Amerika’nın C planı
 

ISİD cellatları


Tayyar Arı diye bir Profesör (Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi)TRT Habere telefonla bağlanıp  Musul’da Türk Konsolosluğu’na IŞİD tarafından yapılan baskını ve alınan rehineler için:

“Türkiye’de barış sürecini sabote etmeye yönelik durumlar… Türkiye’de bununla ilişkili olarak, küresel yapıyla, projeye bağlı olarak hareket eden bir Ergenekoncu yapı da var” diye değerlendirmiş.

Hay, Ergenekon kadar kafanıza taş düşsün inşallah emi?

                                                  ***

Nihat Genç Oda TV de Kıyamet başladı başlıklı yazısında :

“Otuz yıldır Türkiye’de sosyoloji, siyaset bilimi, kültür cahili liberal yazarlar g.tüne kına yaksın, ortalık kan gölü ve geri dönüşü yok, kaç on yıl sürer bilen yok” demiş.

Ah be sevgili Nihat Genç, ah!

Sadece onlar mı?

Kültür cahili okumuş bilim adamı geçinen Atatürk düşmanı dönekler yok mu?

Nurullah Aydın’ın bir yazısındaki sözlerini hatırladım.

“Aydınlar, toplumda birlik ve beraberliği oluşturacak ortak değerler yerine kutuplaşmayı zıtlaşmayı çatışmayı besleyen kaynak olmuşsa, başka toplum değerlerinin savunucusu haline gelmişse, o toplumun değerleri altüst olur, sarsılır. Toplumsal çözülüş kaçınılmaz hale gelir” demişti.

Evet, işte aynen öyle oluyor.

Şimdi bu aydın geçinenler münasip bir yerlerine kına yaksınlar gerçekten de.

Sömürüye, esarete, mandaya, işbirlikçiliğe karşı olmak, ulusun çıkarlarını, onur ve haysiyetini her şeyin üzerinde tutmak yerine kendi çıkarlarını düşünen, Türkiye’yi çağın gerisine götürmek isteyen hainler meğer ne kadar da çokmuş!

Gün gelecek bu sütü bozuklardan mutlaka  hesaplar sorulacaktır.Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

                                                ***

Lice’de bayrağımızın indirilmesi üzerinden henüz saatler geçmiş, bizler buna isyan edip, tartışadururken bomba gibi bir haber aldık.

Binlerce sivil Irak’lıyı hükümet üyelerini ve uluslar arası müttefiklerinin ölümlerinden sorumluIŞİD denilen azılı terör örgütü Musul’u almış, Türk Konsolosluğunu basmış

Selefi ideolojiye sahip IŞİD, Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün topraklarını içine alan bölgede Şeriat’a dayalı bir devlet kurmak isterlermiş.

Suriye’deki askeri gücünün 6-7 bin civarında olduğu, Irak’taki silahlı üyelerinin sayısının ise 10 binin üstünde olduğu tahmin ediliyor. Yani toplarsak, fazladan 25 bin kişi diyelim. IŞİD ve lideri Ebu Bekir Bağdadi, ABD, AB ve Türkiye’nin “terörist örgütler listesinde yer alırken nasıl yakalanamadılar? Üstelik IŞİD yaralılarının Türkiye hastanelerinde tedavi gördüklerini bilerekten. Hayret!

O zaman aklıma şu geliyor.

Hem Amerika’nın hem de Türkiye’nin baskınlardan haberleri vardı.

(Ne de olsa sayın başbakanımız BOP eş başkanıdır.)

Malum ABD nin Ortadoğu Projesi (BOP) umduğu gibi çantada keklik olamamıştı. Şöyle bir beyin fırtınası yaparsak, Türkiye Avrasya’nın kilidi konumunda bir ülke olduğundan, Ortadoğu’nun su ve zengin petrol kaynaklarını ele geçirmek için BOP a dâhil edilmeliydi.

BOP projesi 1912 de Amerika başkanı Woodrow Wilson’un kendi ismiyle anılan Wilson İlkeleri ile çizilmişti.

12. Maddede “Osmanlı İmparatorluğu’nun Türk olan kısımlarına egemenlik hakkı tanınmalı fakat Türk olmayan halklara bağımsızlık verilmelidir.

Çanakkale Boğazı sürekli olarak, bütün milletlerin ticaret gemilerine açık olmalı, bu durum milletler arası garanti altına alınmalıdır”deniliyordu.

Yani, Türkiye sınırları içinde Kürdistan ve Ermenistan sınırları o zaman çizilmişti.

Kurtuluş Savaşı ve 2. Dünya Savaşının çıkması Wilson prensiplerinin amacına ulaşamadığını göstermişti.

Amerika yıllar önce çizilen projeyi hep saklı tuttu.

Abdullah Gül’ün dışişleri bakanlığı sırasında “ABD Dışişleri Bakanı Powell ile 2 sayfalık 9 maddelik bir plan üzerinde anlaşma yapmasından sonra, Oslo anlaşması Türkiye’yi Amerika’ya göbekten bağlar konuma getirdi.

Amerika bu projesini uygulayabilmek için bizim başbakanı BOP eş başkanı yapmıştı.

Ergenekon, Balyoz gibi davalarla Türk Ordusunun çökertilmesi, aydınların ve subayların zindanlara kapatılmaları da hep bu anlaşmalar sonucu yapıldı.

Başbakanın paralel devlet yaptı, kumpas gibi sözleri aslında gerçekleri saptırmaktan başka bir şey değildir.

Irak’ı işgal ile başladılar, sonra Kürt-Türk ayrışımı yaparak Türkiye’yi bölmeye kalktılar sağduyulu davranan Türk Milleti bu oyuna gelmedi.

Suriye’yi dağıtmayı düşündüler Esat dişli çıktı bir halt edemediler, olan onca masum insanın hayatlarına oldu.

Sözün özü tüm olanlar Türkiye’yi kanlı savaşlara götürüp parçalamaktır. Bunun için Kürtçüleri, PKK yı kullanıyorlar, diğer yanda Irak’ı karıştırıyorlar.

                                                               ***

Lice’de bayrağımızın indirilmesi, başbakanın hesabı askere kesmesinde samimi olduğuna açıkçası inanmıyorum.

Bayrak bir milletin namusudur, onurudur.

Hem PKK nın yaptığı bunca olaya karşı aman çözüm sürecine zarar gelmesin diyerek askere emir verecek, elini kolunu bağlayacaksın, sonra da kafa tutacaksın.

Askere gelince, söz konusu bayrak olunca ölümü göze alıp o bayrağı indirtmeyecekti.

TC.Tünay Süer

12 Haziran2014

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..