Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Müzik
 

Amerika'nın G3'ü varsa, bizim de Gitarizma'mız var!

Amerika'nın G3'ü varsa, bizim de Gitarizma'mız var!
 

Ülkemizin yetiştirdiği en iyi gitaristler aynı sahneyi paylaşıyor!


Gitarizma nedir? Hemen bu proje hakkında biraz bilgi verelim. Temelleri 2005 yılında atılmış fakat 2012 yılında gümbür gümbür başlamış, Türkiye'nin değerli müzisyenlerinin sahne aldığı projedir. Kadrosu; Alpay Şalt, Çağatay Ateş, Mert Topel, Cem Köksal, Gür Akad ve devam eden turlar içerisinde konuk edilen sanatçılardır.

       Ben de ilk olarak Sn. Cem Köksal'ın ağzından duyduğum andan itibaren takipteyim. 2012 yılına kadar "Ah.. Ülkemizde G3 projesi gibi bir oluşum olsa.." diyerek arzumuzu dile getiriyorduk sanırım. Olan oldu ve takip ettiğim kadarı ile mükemmel gidiyor. Bugüne kadar aynı sahneyi paylaştığı konuk gitaristler Serdar Öztop, Cenk Eroğlu, Okan Ersan ve Mesut Uğurel.

        Hepimiz kendi şehirlerimizde istedik Gitarizma'yı. Ben de onlardan biriydim ve sonunda yaşadığım şehir Antalya'ya Tudors Arena'nın aracılığı ile gelecekler (1 Şubat Antalya) . Gitarizma ile ilk olarak yüz yüze görüşme şansım 2012 Steve Vai konseri çıkışı oldu. Hepsinin sıcak kanlılığı ilk olarak sizi Gitarizma'ya çeken şey. Bu yüzden daha fazla destek görmesi gerektiğini düşünüyorum. Bilgisayar başından veya dvd'leriniz ile benzeri oluşumları ayıla bayıla izliyorsanız buna gidip destek vermelisiniz. Müzisyen dinleyicilerin de büyük miktarda birşeyler kapacağını düşünüyorum.

      Son olarak Amerika'nın G3'ü varsa bizimde "Gitarizma'mız" var. :) İyiki de var. Her ne kadar böyle kaliteli oluşumlara hazır olamasakta, enstruman kültürümüz, enstrumantal oluşumlar ne kadar yaygın olmasada, iyiki var.

 

2013 Yılı içerisinde yaklaşan konserler;

24.01.2013 MONC LiVE , KADIKÖY , ISTANBUL
25.01.2013 HADES BAR, GiRNE , K.K.T.C.
26.01.2013 THE DOORS BAR, LEFKOŞA , K.K.T.C.
01.02.2013 TUDORS ARENA, KALEiÇi , ANTALYA
02.02.2013 PICK-UP BAR , SEYHAN , ADANA

 

Gitarizma iletişim: www.gitarizma.net | facebook.com/projectgitarizma

 
Toplam blog
: 2
: 805
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

Akif Öz Session / Performer Guitarist Akdeniz University / Music ..