Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '11

 
Kategori
Genetik
 

Amerika'nın genetik oyunu

Amerika'nın genetik oyunu
 

Amerika, GDO'lu ürünleri istemiyoruz.


GDO ( genetiği değiştirilmiş organizma ), bir canlının gen diziliminin, doğasına aykırı olarak, farklı bir karakter kazandırılmasıdır. Genetik mühendisleri tarafından Frankeştayn’lık yapılarak, bir çeşit kesme, yapıştırma, çoğaltma işlemi ile varolan bir canlının DNA’sından kesilerek, vektör adı verilen taşıyıcı ile diğer bir canlının DNA’ sına naklediliyor.

Balıktan alınan genler domatese, tavuktan alınan genler patatese, akrepten alınan genler pamuğa, kolera bakterisi yonca bitkisine v.s. v.s.

Listenin uzaması, oldukça sinir bozucu. Bazı ürünlerde, verimi yükseltmek amacıyla yapılan frankeştaynlık, ekolojik dengenin bozulmasına sebep oluyor, canlıların yaşam hakkını tehdit ediyor.. GDO’lu ürünlerin ekildiği tarladaki ürün, rüzgar, kuş, böcek ve arılarla diğer tarlalara da ulaşıp, genetiği değiştirilmemiş doğal ürünleride etkiliyor..

Genetiği ile oynanan gıdalar yüksek alerji riski taşıyor. Balığa alerjisi olan bir insan, domates yerken kendini bilmeden riske atabiliyor. Riski azaltmak için mevsiminde üretilmiş ürünleri tüketmemiz gerekiyor. Özellikle mısır, soya, prinç, fasulye, ayçiçeği, patates, domates, buğday gibi ürünler GDO riski taşıyor. Sadece mısırdan üretilen, çeşitli ürünlere katkı maddesi olarak kullanılan ürün sayısının 700 olduğu düşünülünce,her şekilde GDO’lu ürünlerin tüketici adayıyız. Bilinçli tüketiciler olmak, yeni nesil ve gelecek nesili ayakta tutabilmek için önlemler almamız gerektiğini savunuyorum..a

Bugünkü gazete haberlerinde, ABD’li yetkililerin her yıl Türkiye’ye yapılan GDO’ lu ürün ihracatının tutarlarınıda belirterek, Türkiye pazarının kaybedilmemesi gerektiğini ve GDO’lu ürünlerin faydalarını dile getirmiş olmalarına çok şaşırdım.

Türkiye’ye enaz birmilyar dolarlık pamuk, mısır, soya v.s ihracatını gerçekleştiren ABD yetkilileri, Türk halkının GDO’lu gıdalar hakkında yanlış bilgilendirildiğini, faydalarını bilmediğini ifade etmişlerdir. Hükümetimize açıkça baskı yaparak, GDO ile ilgili, faydalarının anlatıldığı seminerler düzenlenmesini istemişlerdir.

Yorum sizin. ”Dünyanın sonu beni korkutuyor”

 
Toplam blog
: 31
: 1109
Kayıt tarihi
: 12.03.11
 
 

Merhaba,ismim Ayşegül Adıbelli Çetin. 3 çocuğa ve onların muhteşem hediyeleri olan 6 toruna sahib..