Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
Dünya
 

Amerika Türkiye’den korkuyor mu, ne?

Amerika Türkiye’den korkuyor mu, ne?
 

milliyet.com.tr'den...


Türkiye’den gizli ABD-IŞİD görüşmesi

Milliyet’in, Yenişafak’a dayandırdığı haberine göre; Amerika, IŞİD içindeki BAAS’çı komutanlarla görüşüyormuş; hem de Kasım 2015’ten beri! (12 Nisan)

Haberin en çarpıcı tarafı, ABD’nin, bu görüşmeleri Türkiye’den gizli yapıyor olması… IŞİD’le görüşmelerinin Türkiye’nin bilmesini istememesi! Görüşmeler Türkiye’ye sızmasın diye aracılık edecek aşiretler bile özenle seçilmiş.

Çok tuhaf değil mi?

Türkiye’nin haberi olsa, görüşmeyi mi engeller? Görüşmeye zarar mı verir?

IŞİD ortak hedef değil mi, IŞİD’e karşı birlikte mücadele etmiyor muyuz?

Eee, öyleyse, görüşmeleri Türkiye’den saklamanın anlamı ne?

Amerika Türkiye’den niçin çekiniyor?

Neden korkuyor?

x   x   x

Her şeyden evvel, ABD, IŞİD içindeki BAAS’çılarla neden görüşüyor?

Bilgiler şöyle:  “ABD'li 7 istihbarat görevlisinin IŞİD'in en tepesindeki isimlerden Ebu Ahmed El Alvani ile 2 kez görüştüğü iddia edildi. Alvani'nin, Saddam Hüseyin döneminde Cumhuriyet ordusunda yer aldığı ve Musul'daki güçleri koordine ettiği belirtiliyor.”

Bu görüşmelerden sonra, IŞİD lideri Bağdadî’ye üç operasyon yapıldığı bildirilerek şu ayrıntılar veriliyor: “Bağdadi'nin 3 kez ölümden döndüğünü ve ikisinde yaralandığı belirtirken iki suikastta da Bağdadi'nin en yakınındaki isimlerin öldüğüne dikkat çekiliyor. Suikastlar sonrasında Bağdadi'nin yerinin büyük bir gizlilik içinde tutulmasına rağmen 3 suikastın gerçekleşmiş olmasından dolayı en yakın birimlerinden istihbarat gittiği gerekçesi ile Bağdadi'nin bazı isimleri doğrudan öldürttüğü öğrenildi.”

Demek Amerika’nın hedefi, IŞİD’i bölmek, içeriden çökertmek, bu arada Bağdadî’yi de ortadan kaldırmak. Bu hedeflere Türkiye’nin bir itirazı olabilir mi? Böyle bir amacı olan Amerika, bunu müttefiki Türkiye’den niçin gizlemek ihtiyacı duyuyor?

Haberde, “TÜRKİYE DUYAR KORKUSU” ibaresi, bir ara başlık olarak dikkat çekiyor ve başlık altında şu bilgiler veriliyor:

“IŞİD ile ABD arasındaki ilk görüşmenin 7 Kasım tarihinde Musul'un önemli aşiretlerinden Şammar aşiretinin aracılığı ile ikinci görüşmenin ise 3 Şubat'ta Cuburi aşiretinin aracılığı ile Kerkük'ün Havice yakınlarında gerçekleştiği kaydedildi. Görüşmeler için ilk olarak Havice'nin önemli 3 aşiretinden biri olan 'Tahii' devreye sokulmak istendi. Ancak Tahii aşiretinin Türkiye ile yakınlığından dolayı ABD'li uzmanlar, görüşmelerin sızabileceği düşüncesi ile Ekim ayında rotayı Cuburi aşireti liderlerine çevirdi.”

Görüldüğü gibi, ABD, Türkiye duymasın, görüşmeler sızmasın diye azamî titizliği, azamî çabayı göstermiş. Buna rağmen görüşme sızmış!

Ne olacak şimdi?

Yandı Amerika!

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..