Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Amerika ve İngiltere bizi severek mi öldürüyor?

Amerika ve İngiltere bizi severek mi öldürüyor?
 

Başlıktaki saptama bana ait değil, ABD'li Tarihçi Tarpley Türk dış siyasetiyle ilgili adeta ezber bozan bir açıklama yapmış. Açıklamaların özeti ise "Amerika ve İngiltere Erdoğan'ı aldatıyor, Türkiye kaybedecek".

Tarpley'in tesbitleri enteresan:  Obama'nın Erdoğan'a samimi davranarak O'nu hırsı ile biryerlere ittiği yönünde. Mısır'da Mübarek'in çöküşünden sonra Başbakan Erdoğan'ın yeni Osmanlı fikri ile kandırılarak ve biraz da gaza getirilerek ateşe itildiği yönünde saptamalar yapan Tarihçi zat, işin özetini ise "  İngiltere ve Amerika ile ittifakının,Türkiye'yi kucaklamasının aslında öldüren bir kucaklama olduğu" açıklaması ile yapıyor.

İskenderun'da bir taraftan El-Kaide diğer taraftan CIA ajanlarının cirit attığını belirten Tarpley, Amerika'nın hem Türkiye'yi bitirmek, hem de Suriye vasıtasıyla Rusya'ya darbe vurmak için bu stratejiyi takip ettiğini anlatıyor.

Tarpley ayrıca, Obama'nın,  Başbakan Erdoğan ve dolayısıyla Davutoğlu'na "siz önemli liderlersiniz" ve "çok güçlü bir ülkesiniz" gazıyla "Türkiye'yi öldürene dek sevmek"  yolunu izleyeceğini belirtiyor.

Başbakan'ın bu açıklamalardan haberi var mıdır bilinmez ama, tıpkı diğer aykırı açıklamalara yaptığı gibi bu açıklamaya da bir gönderme bekleyebiliriz. Açıklamalar ya da cevaplar bir yana Tarpley'in açıklamalarının doğru olmaması tek dileğimiz.

Her şey iyiye giderken ve ülkemiz yavaş yavaş kendi ayaklarının üzerinde durmaya başlamışken, bu tip bir oyunun sonucunda olmadık durumlara düşmek kabusumuz olabilir. Beş yıl öncesinde "Komşularla sıfır sorun" politikasını becermişken , aniden bastıran "Arap Baharı" sağanakları altında bahardan pay kapma sevdasına düşürülen Türkiye, bu amacına ne kadar ulaştı derseniz, bence elde var sıfır!

Komşularla ve  Libya başta olmak üzere diğer arap ülkeleriyle ticaret  hacmini artırmaya başlayıp ekonomisini düzelten Ülkemizin, şimdiki durumu ise bu sahadaki ticaret hacmi olarak tükenmiş durumda. Yeni yeni yeşertilmeye çalışılan bazı girişimler ise ancak eski alacakların tahsiline yönelik.  Başbakanın son gezisiyle yeni ufuklara açılması da aslında bunların işareti. Eski kapılar kapandı, artık Nijer, Gabon gibi yeni ticaret kapıları aranıyor.  

Tarihçi vatandaşın yaptığı tesbitlerin en azından bir kısmına, istemeye istemeye de olsa katılmak zorunda olduğumuzu görüyoruz. Niye mi? Çünkü Arap Baharına balıklama dalan Türkiye hiçbir şey elde edemezken, birçok düşman kazanmanın yanında komşularıyla "sıfır dost " çizgisine geldi. İhracatını bu ülkelere yaparak rekor üstüne rekor kırarken, şimdi sınır kentlerine bir taraftan terörist diğer taraftan Esad'ın bombaları yağıyor.

 Bütün bu gelişmelerde iyiye giden tek husus ise "Namımızın Yürümesi" oldu. Başbakanımız her gittiği yerde fanatiklerince, ellerinde posterlerle karşılanıyor. Bu durum iyiye mi işarettir derseniz, Tarpley'in açıklamalarına göre pek değil. Bir tezgahla itildiğimiz bu yolda, farkına varmadan hapı yutmuşuz!

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..