Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Amerika Vizeler -1

Bilindiği gibi A.B.D vize uygulamasında en sıkı ülke konumunda bunun en büyük gerekçesi ise terör, bu yüzden eğitim almak için gitmeyi düşünen bir çok için vize almak gerçekten çileli bir yol gibi gözükmektedir. Son 6 yıl içinde 4 defa A.B.D’ye vize aldığım için bu konuda ki tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.İlk önce randevu almanız gerekmektedir ve Vize başvurularınızı mutlaka gitmek istediğiniz tarihten en az 1 ay öncesi için alın aksi takdirde zaman problemi yaşayabilirsiniz ve elçilik bu konuda çok sıkıdır. Vize görüşmesi randevunuzu almadan önce vize ücretini ödemeniz gerekmektedir. Vize ücreti Ocak 2008 itibari ile 131$ olmuştur ve bu ücreti herhangi bir Fortis bank şubesine yatırabilirsiniz. Ücreti yatırıp dekontunuzu aldıktan sonra. Sıra geldi randevunuzu almaya. Bunun için birkaç yol mevcut ilki:

0212-340-4444 numaralı telefondan arayarak 20$ karşılığında kredi kartınızla odeyerek randevu alabilirsiniz. PIN numarası satın alındığı tarihten itibaren bir yıl süre ile geçerlidir. Ayrıca, bir PIN ile ayni evde yasayan aile bireylerinden 5 kişiye kadar randevu alabilirsiniz. Bu servis Pazartesi-Cuma günleri arası sabah 8.30 dan akşam 18.00 a kadar hizmet vermektedir

İkincisi ise:

Herhangi bir iş bankası şubesine giderek 20 $ karşılığında PIN numarası ve vize bilgisi alabilirsiniz.PIN numarasını aldıgınız günün ertesinde 0212-340-4444 numaralı telefondan

Mulakat için tarih alabilirsiniz. Bu serviste Pazartesi-Cuma günleri arası 8:30 – 18:00 arası yapılmaktadır.

Buraya kadar geldiyseniz şimdi sıra başvuru için gerekli olan formları doldurmaya geldi.

FORMLARIN TAMAMI DOLDURULMAK ZORUNDA BOŞ BIRAKMAK YERİNE

‘N/A’ VEYA ‘YOK’ yazmanız gerekmektedir.Ayrıca TÜRKÇE KARAKTERLER KULLANMAYIN ‘Ö, Ç, Ş, İ, Ğ, Ü’ gibi aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılabilir.

Formlara burdan ulaşabilirsiniz.

Bu herkes tarafından doldurulmalı.

D.S 156 : http://turkish.turkey.usembassy.gov/uploads/images/gL9zQVhVaugsdD-KqSpqUg/DS-156tr_oct2006.pdf

Eğer 16-45 yaş Türk vatandaşı ve erkekseniz ve 3. ülke vatandaşları D.S 157 Formunu da doldurmakla yükümlüler.

D.S 157 : http://turkish.turkey.usembassy.gov/uploads/images/gL9zQVhVaugsdD-KqSpqUg/DS-156tr_oct2006.pdf

Formlarınızı tamamladıktan sonra sıra geldi fotoğraf çekimine. Sizi burda fotoğraf özelliklerini anlatarak bunaltmak veya kafanızı karıştırmak istemiyor. Tavsiyem elçilik yakınlarında ki bir fotoğrafçıya gidin ve onlara A.B.D için fotoğrafa ihtiyacınız olduğunu belirtin onlar gerekli boyutlara göre fotoğrafınızı çekecektir.

Bunlar genel ve herkes tarafından istenen belgelerdir. Mulakata giderken yanınzda olması gereken belgeleri kısaca hatırlayalım.

En az 6 ay geçerli imzalanmış pasaport (Tavsiye edilen min :1 yıl).
Vize başrucu ücreti ödendi dekontu.
DS-156 göçmeyen başvuru formu ( Turist, öğrenci, is gezisi ...v.s)
Eğer 16-45 arası erkek iseniz DS-157 Formu
1 adet A.B.D standartlarında vesikalık fotoğraf
Herşeyiniz hazır. Ama öğrenciler için eklenmesi gereken bir kaç belge daha mevcut onuda ‘Amerika Vizeler –Öğrenci’ yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca bir sonra ki yazımız Amerika Vizeler-2 ‘de bu yazının devamını okuyabilirsiniz. Mulakatta ne sorulur ne sorulmaz. Nelere dikkat etmelisiniz bunların hepsi bir sonra ki yazımızda.

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..