Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '14

 
Kategori
Sosyoloji
 

Amerika'yla kucak dansı: Kobani

Amerika'yla kucak dansı: Kobani
 

Aslında bu Kobani meselesiyle ilgili daha önce çok yazı yazmış olsam da sanırım konuya fazla bilimsel yaklaştığımdan derdimi tam anlatabildiğimi sanmıyorum. Bu yüzden mümkün olduğunca kısa bir şekilde konuyu özetlemek istiyorum.

1) IŞİD bir Amerikan örgütüdür. Başındaki Bağdadi denilen adamın asıl adı da Şimon Eliot'tur ve birinci sınıf Yahudi'dir. Amerika'nın yıllarca eğitmiş olduğu son derece kaliteli bir ajandır. Bunu açıklayan da bizzat CIA'da bu birimde görevli olan Edward Snowden isimli CIA ajanıdır.

2) IŞİD özellikle PKK'nın üzerine giderek müthiş bir taktik deha göstermektedir. Amerikan uçaklarının IŞİD'i bombalayıp PKK'ya destek vermesiyle Kürtlere "Amerika sizin koruyucunuzdur" mesajı verip Kürtleri kucağına oturtmaktadır.

3) Öte yandan saldırı PKK'ya karşı yapıldığından IŞİD'i Türkler destekliyor imajı yaratılmaktadır. Türkler 200.000 Kürt'ü IŞİD'in elinden alsa da Amerika işin kaymağını yemektedir. Üstelik suya sabuna dokunmadan...

4) PKK dünya basınında meşrulaştırılmaktadır. Sanki 40.000 kişiyi öldüren onlar değilmiş gibi, sadece masum direnişçilermiş gibi gösterilmektedir.

5) Bölgede Amerika'nın kucağında bir oraya bir buraya sürtünüp onu mutlu etmeye çalışan bir Kürdistan kurulması için dünya basınına algı operasyonu düzenlenmektedir.

6) Bu sırada cihat ettiğine inanan binlerce müslümanın öldürülmesi de kısa günün karı tabi ki...

Aklı başında ve aydın Kürtleri hariç tutarak PKK'nın peşinden giden Kürtlere soruyorum:

1) Bosna'da, Ruanda'da, Azerbaycan'da, Afganistan'da, Pakistan'da, Cezayir'de, Somali'de milyonlarca insan öldürülürken kılını kıpırdatmayan Amerika ve batılı sömürgeciler altı üstü Kilis'in yarısı büyüklüğündeki bir Kobani için günde 100.000 dolarlık saldırıları nasıl olup da aralıksız sürdürüyorlar?

2) Amerika yeryüzünde bugüne değin Vietnam'dan Irak'a, Japonya'ya kadar gerçekleştirdiği tüm saldırılarda 300 milyon insanı tek başına öldürmüş bir devlet olarak sizce Kürtleri seviyor mudur?

3) Bu devletin kucağına bir kere oturup da sonra kökü kazınmamış bir devlet veya millet tanıyor musunuz?

4) Amerika'nın kucağına bir kere oturduktan sonra Amerika sadece dansınızı beğenip sizi rahat bırakır mı yoksa başka talepleri de olur mu? (Hele ki bu kadar ateşli dans ediyorken?)

5) Amerikalıların ve batılıların kendi milletlerinden ve ırklarından olmayan kimseyi günahları kadar bile sevmedikleri tarihi bir gerçektir. Peki Kürtleri sevmeleri için tek bir mantıklı neden gösterebilir misiniz?

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..