Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '09

 
Kategori
Sağlık
 

Amerikalı uzmanlar kansere karşı mucize reçeteyi açıkladı!

Amerikalı uzmanlar kansere karşı mucize reçeteyi açıkladı!
 

resim habercem'den.


Yüzyılın amansız hastalığı “kanser”e karşı mucize “reçete” ABD’den geldi.

Amerikalı uzmanlar araştırmalarına dayanarak, “kanser”le mücadele için şunları öneriyorlar:

1. Greyfurt : Uzmanlar, umut vaad eden “rapamycin” adlı “kanser “ilacının içine 230 ml. Greyfurt suyu katıldığında, damarlarda ki ilaç miktarının arttığını keşfetti.

2. Günde 56 gr. Ceviz : Cevizin, Omega-3 yağ asitleri ve antioksidanların yanı sıra, ” fitosterol” de içerdiği ve bu sayede göğüs kanseri riskini azalttığı ortaya çıkarıldı.

3. Şarap : Şarap içmenin, lenf kanserinden kurtulma olasılığını artırdığı kanıtlandı.

Görüldüğü gibi, bilim adamları vargücüyle çalışmakta ve bu araştırmaların sonucunda ortaya çıkan yeni bulguları bizlerle paylaşmaktadırlar…

Çağımızın en çok “korkulan” ve son yıllarda hızla artan “kanser” hastalığının tedavisiyle, hastalığın oluşmasının önlenmesi yönünde, çok olumlu gelişmeler olduğu ve yakın bir zamanda buna dair haberlerin gündeme düşmesinin sürpriz olmayacağı hususunda bilim çevreleri çok umutlu mesajlar vermektedirler...

Binlerce kanser hastası, şu anda bu “mucize” ilacın bir an önce bulunarak, insanlığın hizmetine sunulmasını bekliyor!

Bütün bu olumlu gelişmelerin yanında, belki de bazılarının hoşuna gitmeyecek ama, “şarap” konusunda da -özellikle de kırmızı şarap- hergün yeni ve sevindirici bulgular ortaya çıkıyor...

Yukarıda ki haberde “lenf kanseri” nden kurtulma olasılığını artırdığına değinilmekte olup, bu bilimsel araştırma sonucu, küçümsenmeyecek kadar değerli bir bulgudur.

Şarapla ilgili araştırmalarda neler çıkmıyor ki; daha geçen hafta “kırmızı” şarabın “safra kesesi”nde taş oluşumunu engellediğine dair bir haber mevcuttu.

Zaten, daha önce yapılmış birçok araştırma neticesinde de, şarabın sayılamayacak kadar çok faydası olduğu- tabii ölçülü tüketildiğinde- ortaya çıkmış ve kamuoyuna da açıklanmıştır.

Bu konuyla ilgili olarak Ege Üniversitesi’nde yapılan araştırma sonuçlarına da göz atmakta yarar görüyorum:

Ege üniversitesi, Ege Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Belkıs Adıgüzel, zor şartlarda yetiştirilen asmaların üzümlerinde ‘resveratrol’ miktarının daha yüksek olduğunu belirterek, “Bu maddenin yoğun olarak bulunduğu üzümlerden elde edilen şaraplar kanser, alzheimer ve koroner kalp hastalıklarına karşı korunma sağlıyor'' dedi.

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu konferans salonunda, yürütücülüğünü Prof. Dr. Ufuk Yücel'in gerçekleştirdiği projenin sunumunu yapan Belkıs Adıgüzel, “Çalışmamızda Türkiye'nin bazı bölgelerinde yetiştirilen “Cabernet Sauvignon” ve “Merlot üzümleri”nin şıra ve şaraplarında bulunan “resveratrol” miktarları analiz edilerek, bunu etkileyen parametreler üzerinde durulmuştur. “Yaptığımız araştırma neticesinde bu maddenin yoğun olarak bulunduğu şarapların kanser, alzheimer ve kalp hastalıklarına karşı önleyici etkisinin olduğunu gördük'' diye konuştu.

KIRMIZI ŞARAPTA DAHA FAZLA

Kadınların en fazla günde 1- 2, erkeklerin ise 2- 3 kadeh şarap tüketmesinin bu hastalıklarda önleyici etkisi olduğunu kaydeden Adıgüzel, “Resveratrol“ miktarı kırmızı şaraplarda, beyazlara nazaran daha fazla bulunuyor. Şarap kültürünün yoğun olduğu Fransa'da kalp hastalıklarının görülme oranı diğer toplumlara nazaran daha düşüktür'' dedi.

Şarap konusunda ortaya çıkan bu bulguların, şarabı normal bir içecek gibi gören ve kararında tüketenler için çok sevindirici bir gelişme olarak algılanması doğaldır. Ancak, olaya birde bu içeceği “günah” olarak görenlerin gözüyle de bakmamız gerekiyor.

Bu “mucizevi” içeceğe farklı gözle de baksak, küçümsenemeyecek kadar faydası olduğundan dolayı, gerektiğinde ilaç niyetine içmenin sakıncalı olmayacağını düşünüyorum...
Öyle sanıyorum ki; gelecekte, bu konuda rahatsızlığı olan kişiler bunu “içki” olarak değil de, “ilaç” olarak içmek durumunda kalacak ve böylece “günah” olup, olmadığı takıntısı da ortadan kalkacaktır…

http://www.habercem.com/Kansere-karsi-mucize-recete_76242.html
www.winescope.com
<ı>

 
Toplam blog
: 52
: 1892
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Okumayı seviyorum ve okumanın, insanın içindeki havuza taze suların katılmasını sağladığına inanı..