Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '08

     
    Kategori
    Evcil Hayvanlar
     

    Amerikan cocker spaniel

    Amerikan cocker spaniel
     

    cocker...


    Köpek sahibi olmak istediğimizde göz önünde bulundurmamız gereken birçokşey vardır. Köpek sahibi olmak sadece hobi değil , sorumluluktur. Ortalama 10-15 yıl beraber yaşıyacağımızın farkına çok iyi varmalıyız. İlk olarak ırk seçimi çok önemli. Her ırkın kendine özgü özellikleri vardır. Kendimize en yakın özellikteki köpeği seçmemiz çok önemlidir. Ne kadar zaman ayırabileceksiniz dostunuza? Evde olma süreniz ve siz evde olmadığınızda başka bakabilecek herhangi bir kişinin evde olması olası mı? Unutmayın ki her köpek ilgi ister.

    Köpek dostlarımıza zaman ayırmak gerekir.Egzersiz ve zihinsel aktiviteler , eğitim , tüylerin bakımı gibi...... Yavruların sürekli bakıma ihtiyaçları vardır yaşlı dostlarımız ise yanlızlıktan hoşlanabilir. Doğada uzun yürüyüşler mi, yoksa parkta kısa yürüyüşler mi yapmayı tercih edersiniz. Dostunuzu kendi enerjinize uygun seçin. Dostunuzun giderlerini üstlenebilecek misiniz? Bu giderler yemek , veteriner, onlara ait eşya ve aksesuarlar, eğitim ve tatile gideceğinizde ( bu sorunla ileride çok karşılaşacaksınız göründüğü kadar küçük bir sorun değil) pansiyon veya seyahat etme giderleri. Ve yavru, ya da yalnız evde kalmaktan sıkılıpta evdeki eşyalara zarar veren dostlarımızın çıkaracağı zararlar. Tüm bunları bilmeli ve vericeğimiz kararları anlık değil uzun vadede düşünmeliyiz.

    AMERİKAN COCKER SPANİEL

    Kökeni: 1880'lerde ilk İngiliz Cocker Spaniel Amerika'ya getirildi. Kırsal kesime uygun türün elde edilmesi çalışmaları sonucunda, Amerikan avcılarının isteklerine cevap veren bir tür elde edilebildi. Buradaki av kuşları İngiliz kuşlarından daha ufak yapılı olduklarından, köpeğin cüssesi de giderek ufaltıldı. Başka değişiklikler de bunu izledi ve sonunda İngiliz ve Amerikan cockerleri arasındaki farklar ortaya çıkıverdi. Bugün her iki tür de ülkelerinde tescil edilmişlerdir.

    Kişiliği: Genetik açıdan zamanla fiziksel ve huysal değişime uğrayan Amerikan cocker'ın sportif, eğlenceli ve sakin yapısında pek bir değişim olmamıştır.

    Gereksinimi: Tüyleri belirli bir programa göre kesilip taranmalı, hayvan egzersizden uzak tutulmamalı, idman yaptırılmalı, dolaştırılmalı ve tabii ki, onu oyundan uzak tutmamak gerekmektedir.

    Neşeli çok dayanıklı bir o kadar da duygusaldır. Bu sebeple iyi eğitilmelidir. İyi huylu ve itaatkardır. Çocuklarla arası çok iyidir. Av bulmak doğasında vardır. İpeksi tüyleri ve kuyruğu vardır. Kahverengi gözleri ve çeşitli renkleriyle çok neşelidir. Suyu çok sever. Avcılık duyusu çok gelişmiştir. Kulakları uzun ve sarkıktır. Yüksekliği erkeklerde 39-41 cm. dişilerde 38-39 cm.i ağırlıkları 13-14 kiloyu bulur.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 4647
    Kayıt tarihi
    : 23.07.08
     
     

    Henüz 22 yaşında.. Okulu bitirmiş ve iş hayatına atılmış tazecik bir gencim.. En sevdiğim şeylerden ..