Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Amerikan Dizisinde, 'FETÖ' Rezaleti!

Amerikan Dizisinde, 'FETÖ' Rezaleti!
 

    ABD’de, Netflix platformunda tam iki sezondur yayınlanan, ‘Designated Survivor’ adlı dizinin ikinci sezon 7.ci bölümde FETÖ bir kahraman gibi gösterilirken, Türkiye alyhinde son derece çirkin bir algı operasyonu yapılmıştır. Gerçek düşüncelerini ancak, dizi arkasına sığınarak ortaya koyan, Türkiye'ye alenen düşmanlık yapan, FETÖ işbirlikçilerine tepki çığ gibi büyüyor.
Dizide neler yaşandı?
         Netflix’te yayınlanan dizide, Türkiye Cumhurbaşkanı Fatih Turan, Beyaz sarayı ziyarete gidiyor. Rose Grand’da düzenlenen basın toplantısında;
      - Cumhurbaşkanı Turan, ‘ Ülkemde darbe yapmaya teşebbüs eden Nuri şahin isimli terör elebaşını bize iade etmemek stratejik müttefikliğe aykırıdır’
      -ABD Başkanı; O bir düşünür ve eğitimci’ diye yanıtlıyor. Daha sonra oval ofise geçip tartışmaya başlıyorlar. İki liderin tartışması daha da büyüyor.
      -Türkiye Cumhurbaşkanı Turan, Devletimizin düşmanı olan birine sığınma hakkı tanıdığınız için utanmalısınız. Şahin’i sınır dışı edin adaletle yüzleşsin’ diyor.
      -ABD başkanı hala ısrarla, ‘ Onun için yasal bir dayanak yok. O suç işlemedi’ diyor. ABD başkanı devamla, ‘istihbaratımıza göre, darbe Türk ordusundaki küçük bir gurup tarafından gerçekleşmiştir’.     
- Türk Cumhurbaşkanı Turan, ‘istihbaratınız yanlış! Ve artık üslerimizi hak etmiyorsunuz. Belki de Rusya hak ediyordur’ tartışmalar büyüyerek uzayıp gidiyor. Daha pek çok sinir bozucu diyaloglar göndermeler öylece devam ediyor. Ayrıca basın toplantısı sırasında sözde ABD başkanının sözleri şöyle başlıyordu;
         Amerika Birleşik devletleri ve Türkiye’nin uzun süreli bir ilişkisi ve ortaklığı var. Ortak değerlerimize saygı ve anlayış üzerine kurulmuş bir ilişki… derken birden bire atışmalar başlıyor. Saygı? 
          ABC kanalı ve Netflix platformu, çeşitli internet servislerinde boykot ediliyor. Dizide, FETÖ elebaşı, Fethullah Gülen’i Nuri Şahin ismiyle, masum bir öğretmen olarak ve muhalif devrimci siyasi bir kimlik olarak gösterilmesi hakikaten çok çirkindi. Tehditler çirkin ifadeler ülkesini seven her vatandaşın dudaklarını ısırtacak, yumruklarını sıktıran cinsteydi. 15 Temmuz darbe girişiminde pek çok vatandaşımız canını ortaya koyarak sağladığı bütünlükle şanla şerefle def ettiği büyük musibeti, onurlu şehitlerimizi gazilerimizi yok sayan, yine her zamanki gibi belden aşağıya vuran bir diziydi işte. Hiç şaşırmadım!      
      Amerikan yapımları zaten, her fırsatta milli, dini değerlerimize saldırmaktan, yöneticilerimizi itibarsızlaştırmaktan yani kısaca, SAYGISIZLIK ETMEKTEN geri durmamıştır. Bu diziyi yayınlamakla neyi murat etmektedirler, orası bilinmez. Lakin yine kışkırtıcı fevri bir davranışa götüren bir amaç olduğunu düşündürüyor. Daha dün gibi, NATO’daki vuku bulan rezalet. Daha soğumamış sıcacık özür üstüne özürler… Ardından ABD BAŞKANININ YPG'YE SİLAH VERMEYECEĞİNİN SÖZÜ!!!
    Bazı gözlerde, dağlar gibi büyütülen ABD ne kadar da huzur bozanmış arkadaş? Nedir bu kuyruk acısı bu hırs? Bizim ülkemizin yönetimine, nedir bu dizilerde ödlekçe kusulan kin?
     Ben bugün, Ülkemle Cumhurbaşkanımız, Recep Tayyip Erdoğan ile gurur duydum. Sağ olasın Amerika! Demek ne büyük taşlarmış yerinden oynayan ki, bu kadar kuyruk acısı varmış. Böyle çirkin bir dizinin yayınlanması için bakalım nasıl bir özür dilenecek? Ne dersiniz? Bu dizinin diyeti, artık Bir Fethullah Gülen eder değil mi?
 
MERYEM KADIOĞLU
 
 
Toplam blog
: 42
: 672
Kayıt tarihi
: 07.02.17
 
 

İstanbul'da doğdu. İstanbul'da yaşıyor. Evli, ev hanımı ve çocuklarının annesi. Aklına estikçe yaza..