Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '21

 
Kategori
Dünya
 

Amerikan Günahı!

ABD'de yaşanan Kongre baskınından sonra, dünya şok yaşıyor...Demokrasi'nin havarisi Amerika'da böyle bir toplum hareketi nasıl olabiliyormuş...

1800'lerden bu yana böyle bir antidemokratik haraket görülmemişmiş...Bu olaylar Amerika'ya yakışmıyormuş...Esasen, Amerika bu değilmiş...

Böyle Amerika güzellemesi yapanlara, ya tarih bilmiyorsun ya hiç dayak yememişsin, demek lazım...Amerika'nın tarihi zaten çatışmalar, vuruşmalar tarihi değil midir!

Son yüzyılda dünya üzerinde ekonomik hegomanya kuran ABD, kavgayı, kaosu başka ülkelere pazarlıyor, bunlar üzerinden de silah satışı yoluyla kapitalist düzenine kan veriyordu.

ABD düzeni, dünyadaki tüm düzensizliklerin kurgulayıcısı veya uygulayıcısı idi ama kendi ülkelerinde bu tür işler görülmüyordu...Ya da gösterilmiyordu, diyelim...

İşin gerçeği şu ki, Amerika çatışmalar üzerine kurulan bir sosyal yapıya ve ırkçılıkla başlayıp sömürüyle süren fay hatlarına sahip bir ülkedir.

Genel olarak Avrupalı "haydut"ların kaçıp geldiği Amerika topraklarında işlenen ilk günah, Kızılderililerin katledilmesiydi...Amerikan münbit topraklarına göz diken haydutlar, buraların gerçek sahibi yerlileri "temizleyerek" kendilerine uçsuz bucakszı çiftlikler yaptılar...

Sonra da bu çiftliklerde çalıştırılmak üzere Afrikadan siyah adamları kaçırıp kendilerine köle yaptılar...Amerika zalimliğinin ikinci adım da topraklarından zincirlenerek getirilen zenci kölelere yapılan zulümlerdi.

Bu arada yıllarca süren ve milyonlarca ölümle sonuçlanan Kuzeyli-Güneyli savaşlarını günahlarından saymıyorum o daha çok günahlarının bedeliydi.

Amerika'nın günahları bunlarla da kalmadı...Amerika küresel güç oldukça, yerel sömürü küresel sömürüye dönüştü...Sovyetlerin komünizm zulmününü gösterip kapitalist sömürüsüne razı etti sözüm ona "hür" dünyayı...

Vietnam'dan başlayan öldürürek komünizmden kurtarma çabası, giderek tüm dünyayı özellikle de İslam dünyasını hedef aldı.

Afganistan'ı Sovyetlerden kurtararak bitirdi...Bağdat'ı diktatörden kurtararak yok etti...Suriye'yi, Irak'ı teröristleri silahlandırarak parçaladı...

Çok şükür ki Türkiye'ye dişi geçmedi!

Şimdi, Trump yanlılarının Amerikan Kongresini basarak terör estirmelerine, Amerikan yalakası ahmaklar, "Bu, Amerikaya yakışmadı; Amerika aslında bu değil" diyerek karşılık veriyorlar!

Oysa, Amerika tam da bu!

Daima güç kullanan, dayak zoruyla demokrasi götüren, kapitalizmin acımasız sömürü çarkını global anlamda çeviren; ırkçılığın ve dünyaperestliğin kalesi!!!

Mayası, zülum ve sömürü olan bir devlet...Zenginliğin, para ve gücün ayakta tuttuğu bir toplumsal yapı...Asla bir millet değil!

Kısacası, Amerika için bugün olanlar daha bir başlangıç...Sovyetlerden beter olacaklar!

Zira, küfür abad olur ama zulüm abad olmaz, denilmiştir!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..