Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '06

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Amerikan vizesi

Amerikan vizesi
 

Ailemizden birkaç birey, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşamlarını sürdürmekteler. Yeğenim, baldızımın oğlu Onur’cuk da, altı senedir Amerika’da yaşıyor. Orada evlendi, iki çocuğu, eşi Liz ile mutlu bir hayatları var…

Bacanak ve baldız üç aylığına, özlem gidermek için Amerika’ya gidecekler. Baldıza 10 senelik Amerikan vizesini vermişlerdi, bacanağa her nedense verilmedi (subay emeklisidir)… Yeniden müraacat etti. Tabi yine bir sürü formaliteler ıvır, zıvır masraflar. (400 YTL civarındaymış.) Amerikalı vize verecek mi yoksa vermeyecek mi muhabbeti, bizde üç hafta sürdü… Görüşme günü sabahı, bacanakta bir heyecan, sanki sınava girecek üstüne üstlük birde stresi var, adamı kalpten kaybedeceğiz… Neyse, bacanak vizeyi aldı, hem de! 10 yıl vermiş Amerikalı. Vizeyi de veren, aynı görevli, dört ay önce vize vermeyip, bizimkini 400 TL zarara sokmuştu…

Şirket sahibisiniz, paranızda var, Amerika bakın Amerika vizesi için daha neler, neler istiyor… (sade vatandaşımızın işlemleri farklı)

Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe.

Ticari sicil gazetesi fotokopisi, vergi levhasının fotokopisi, imza sirküleri fotokopisi, yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi, hesap cüzdan fotokopisi gayrimenkul tapu fotokopisi, kredi kartları fotokopisi, otel ve uçak rezervasyonları.

Ticari seyahatleriniz için Amerik'da ki firmadan davetiye
(Amerika'dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)

2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış)

Pasaport (vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )

Seyahat süresini kapsayan 30.000 € teminatlı seyahat sağlık sigortası .

Türk işadamları Amerika’yı keşfetmeye gitmiyor… Yeni dünyaya, giden pişman, vize alamayan bin pişman…

Sağlık ve sevgiyle kalınız…

Amerikan İstanbul Başkonsolsoluğu
Kaplıcalar Mevkii Sokak No 2
İstinye 34460
Telefon: (90) (212) 335-9000
e-posta: amcongen6@tnn.net

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..