Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
Magazin
 

Amy'nin ardından

Amy'nin ardından
 

Genç şöhretlerin ölümü her zaman daha çok ses getirir. Doğaldır da, ölüm gence yakışmıyor evet. Birçok ünlü intihar ederek öldü nitekim. Amy’nin ölümü de tam bir intihar olarak seslendirilmese de düpedüz intihardı, hepimiz biliyoruz. Son konserlerinde sahnede intihar etmişti zaten. 

Uyuşturucudan ölmek kimi insanların gözünde ölümü hak etmek oluyor biliyorsunuz. Su testisi su yolunda kırılmış oluyor yani bazılarının sözüyle. Ama kimse bir insanın yalnız olduğu için bunu bir araç olarak kullandığını düşünemiyor. Şöhret psikolojisi bambaşka bir psikolojidir. Gelsin paralar, gitsin yatlar, katlar şeklinde bir hayat yaşadıklarını zannediyoruz ne yazık ki. Sahip olamadıklarımız, hayatımız boyunca asla sahip olamayacaklarımız şöhretlerin elindeyken, onları şımarık buluyoruz, ahlaksız buluyoruz, sonradan görme buluyoruz, her türlü yaftayı yapıştırıyoruz. Astronomik ücretlere sahne alıyorlar, o yüzden de zannediyoruz ki onlar uzaylı, biz dünyalı. Biz o kadar zengin olsak bir anda kendimizi şaşırmayacağımızdan o kadar eminiz çünkü (!) 

Tanrılaştırılmış bir hayat ne kadar güzel olabilir ki? Aklımıza onların yalnız olabileceği bile gelmiyor. Milyonlar sevmiş onları, ne yalnızlığı diyebilirsiniz. Ama gelin görün ki özel hayat denen şey gerçekten çok özel. Işıklar kapandığında, sahneden inildiğinde, eve dönüldüğünde hayat sahnedeki hayat değil. Demek istediğim şu ki, şöhretli insanların kimlik oluşturması bizden çok daha zor çünkü onların halk önünde oluşturmaları gereken bir kimlik zaten var, onu inşa etmeye uğraşırken yalnızca bir Allah’ın kulu olarak kendi kimliklerini oluşturamıyorlar. 

Gelelim Amy’e. Tek sormak istediğim şu? Bu kız yalnızım diye inlerken, bu durum bu kadar açık ve netken nasıl oldu da karantinaya alınmadı? Anası, babası hepsini geçtim, koskoca bir şöhret nasıl sahnede rezil olurken menejeri çekip almadı onu sahneden? Böyle bir rezillik nasıl gerçekleşti? Kimlerin eline teslim edilmiş bu kız? O kadar haber okuduk, bir gazeteci de çıkıp Amy’nin menejeri kimdir diye sormaz mı? 

Batı medeniyetinin bitmek tükenmek üzere olduğunun işaretlerinden biri budur bence. Amy’nin ölümü bana bir tek şeyi anlatıyor. Batılı medeniyetler gerçekten çok yalnızsınız ve de hakaret etmek istemem ama maalesef zavallısınız. Avrupa’da sokakta insan kalmamışken, insanlar komşusunu tanımazken, bireysellik tepe noktaya çıkmışken daha çok intihara tanık olacağız. 

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..