Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '09

     
    Kategori
    Güncel
     

    ana karpuz demo yasa

    Çağdaş ülkeler arasında bir türlü yer alamamış olmamızı sesli, sessiz, bilinçli, bilinçaltı ifade ve imalarla yeterli demokrasi kültürüne sahip olamayışımıza bağlayan hakim düşünce etrafında, toplumun sorunlarına çare arayan bir ortamda hergün nelerin yapılması gerektiği üzerine yazılar, açık oturumlar, yorumlar dinliyoruz.

    Hareket noktası böyle olunca hemen demokrasi kavramı etrafında yine diğer makro kavramları da içine alan tartışmalar başlıyor. Anayasayı değiştirirsek, demokrasiye kavuşuruz... Şu kanunu şöyle yaparsak pek güzel olur.. Şunu yaparsak ihya oluruz.. gibi.

    Kulakları çınlasın bir hocamdan duymuştum: Diyordu ki bir ülkenin ekonomisini tartışmak, o konuda fikir ileri sürmek bir şehrin ekonomisi hakkında etraflıca bir model oluşturmaktan daha kolaydır.

    Ülkemizin sorunlarından uzak, bu sorunları yalnız kitaplarda okuyan, hiçbir sorunun içine girmemiş, girse de bunu analiz edememiş bir grup tarafından yönlendirilen ve günlük hayatımıza hükmeden nicelik olarak hatırı sayılır bir Türkiye entelijansı hemen konuyu demokrası, insan hakları, globalizm, vb. gibi makro kavramlara dayayıp orada konuları ele almayı tercih ediyor. Ayrıca bu konular nötr konular olup hiçbir kesimi, grubu, cemaati, çıkar gruplarını da rahatsız etmiyor ve böylece kendileri de rahatsız olmuyor. Ama çözüm de olmuyor işte.

    Son 2-3 yıldır ülkemizin karpuz tiryakileri bir türlü gerçek karpuz yiyemiyor. Al kes ve çöpe at. Tadı kabak, rengi kabak. Bu ülkenin konuyla ilgili birimleri karpuz sorununu çözemiyor. Karpuz duruyor ve hemen anayasa değişikliği, demokratik açılımlar hakkında görüş sunmaya başlıyorlar. Karpuz yatıyor.

    Çok seyahat eden biri olarak ülkemizde geçtiğim yollarda sürekli bir bakım çalışması, sökme, takma işlerine şahit oluyorum. iki yıl önce sıfırdan yapılan gidiş gelişli toplam 6 şeritli yolun 4 şeridi kapalı. Asfalt sökülmüş, yeni asfalt çalışmaları var. Bunun parasını kim ödüyor? İki yıl önce yapılan bırakın dağı, tepenin bile olmadığı bir arazide yapılan bu yolu kim teknik olarak kabul etti? Müteahhitin sorumluğu nedir? Almanya'da yapsanız aynı şeyi adamı ne yaparlar?

    Anayasanın bazı maddelerini değiştirmek istiyoruz fakat şunlar ve bunlar karşı çıkıyor, düzgün siyaset yaptırmıyorlar. Yol n'oldu arkadaş? Paralar, emek zaman? Yola gelsek bi... karpuz yesek bi..
    Yabancı danışmana falan ihtiyaç yok. Beklesin. Önce demokrası getirelim sonra bakarız dedik ya.

    Makro kavramları asıl sorunlara tercih etmek yerine, bilgisine, iradesine, tecrübesine, yurtseverliğne güvenen lezzetli karpuz yedirir, düzgün yolda götürür. Bunları yapmak için hertürlü kanunumuz vardır sanıyorum.

     
    Kayıt tarihi
    : 22.06.09
     
     

    Odtü uluslararası ilişkiler mezunuyum ve işletme alanında master yaptım. Finans ve sanayi şirketleri..