Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '17

 
Kategori
TV Programları
 

Ana muhalefet partisi Fox TV

Ana muhalefet partisi Fox TV
 

Aslında Fox TV de siyaset yapıyor; üstelik tarafsız filan değil solcu bir kanal. Diğer programlarında izlediği yayın politikasını bilmiyorum zira pek izlemiyorum ama Fox haber Türkiye’de gündemi belirleyici bir konumda.

O da bazılarının yanlışına düşüp hükümeti değil AKP’yi ve AKP’lileri eleştiriyor ama yine de yayınlarıyla muhalefet yapıyor görüntüsü veriyor.

Kılıçdaroğlu şu bu konuşuyor ama halk muhalefeti Fox TV’den takip ediyor. Elbette ortada muhalif siyasi partiler dururken bir televizyon kanalı muhatap alınmaz ama bence halkı iktidarın karşısında Fox TV temsil ediyor.

Türkiye gibi muhalefet boşluğu olan ülkelerde Fox TV gibi ülke gündemini belirleyen ve siyasi bir kimliği olmasa da siyasi parti gibi iktidarın karşısında duran TV yayınları önemli, bir nevi halkın sesi oluyor.

Gündem yaratan başlıklar ve gündemi analiz eden haber tekniği konusunda sorun yok da bazı şeyler tuhaf kaçıyor. Örneğin Nutuk kitabının okunması. Orası kütüphane değil, isteyen alsın eline okusun. Hem bugünün politikalarını 90 yıl öncesinin düşüncelerine göre belirleyemeyiz. Onlar o gün doğruydu belki bugüne uymaz. Bence gereksiz bir şov.

Keza mesaj… Sunucu gelen mesajı okuyor biz de sanıyoruz ki şimdi çok önemli bir şey söylenecek. “Hava niye bugün yağmurlu” türünde basit, içeriğinde hiçbir şey olmayan bakkal Mehmet efendinin serzenişi… Size hiç okumuş kültürlü, yazar, profesör filan mesaj yollamıyor mu?

İnsanlar siyaseti takip etmek için partileri değil Fox TV’yi izliyorlar. Partilerin söylemesi gereken şeyleri Fox TV söylüyor. Fox TV muhalefete de muhalefet yapıyor. Yalnız dediğimiz gibi eğer haber programında Nutuk okuyorsan dinle ilgili kitap da oku. Türklükle ilgili, Kürt halkıyla ilgili, Alevilikle ilgili…Çünkü bu ülkede onlar da var…

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..