Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '13

 
Kategori
Sosyoloji
 

Ana rahmine düşen çocuk yaşam hakkını kazanmış demektir; bu nedenle kürtaj cinayettir

Ana rahmine düşen çocuk yaşam hakkını kazanmış demektir; bu nedenle kürtaj cinayettir
 

Kerim Korkut’u takip edenler bilirler, biz dilek ve temennilerle hareket etmeyiz. İnsanlar ülkenin dört bir yanında harıl harıl çocuk aldırırken işte kürtaja karşıyım, kürtaj vicdansızlıktır, doğru değil, yapılmasa iyi olur gibi iki yüzlülük bize göre değil. Karşıysak, kabul etmiyorsak yetkimiz de varsa kaldırırız.

Elbette 76 milyon nüfuslu koskoca bir ülkede kürtajı yasaklamak kolay değil. Şimdi hiç değilse göz önünde, yasaklanırsa yeraltına iner ve kim bilir nasıl sonuçlar ortaya çıkar. Hem yasakladığınız zaman özgürlüklere de dokunmuş oluyorsunuz.

Hayatta bazı şeylerin mazereti yoktur. Hamile kalıncaya kadar gerekeni yapabiliriz; ancak çocuk ana rahmine düştükten sonra onun üzerinde tasarruf hakkımız olamaz. Burada sorun ceninin canlı varlık olarak görülmemesidir. Cenin bir tohum, bir hücre, et ya da doku parçası olarak algılanıyor. Tabii ki yanlış bir algı bu. Gelişmemiş olabilir. Bir şeye benzemiyordur. Kan pıhtısıdır, doku parçasıdır ama sonuçta canlıdır. Hamileliğin kaçıncı ayında olursa olsun onu oradan almak canlı bir varlığı öldürmekle eşdeğerdir.

Bu korumacı tavrımız yanlış anlaşılmasın. Gayrimeşru ilişkiler yasaklanmalı, doğan çocukların anne babası belli olacak, bu hatalar özgürlük nedeniyle oluyor gibi yobaz yaklaşımlar kabul edilemez. Nikâhsızmış, ana baba belli değilmiş, bunlar üzerinde durmak saçma. Burası özgür bir ülke. Kimsenin anasını babasını soramazsın. Kiminleydin, bu çocuk nerden oldu diyemezsin.

İstenmeyen hamileliklerle ilgili devletin DOĞUM BİRİMİ (Ağaç Hareketi hizmet birimlerinden biri olup yeni düzende faaliyete geçecektir) her şekilde birlikte olan kadın ve erkeği birlikte olmaya başladıkları andan itibaren kontrol altında tutacak.

İstenmeyen hamilelikler eşlerin yeteri kadar bilince sahip olmamaları ve bir de yasak ilişkiler nedeniyle olmaktadır. Yetişkin insanlar arasında yasak ilişki olamaz. Yani ilişki olur ama o ilişki yasak olamaz. “Bir yastıkta kocama şeklindeki klasik evliliği” yürütemeyecek olanlara SSES modeli bir beraberlik hakkı verilecek. Bu da evlilik yerine geçecek. İlişkileri meşru, doğan çocuk ise normal olarak addedilecek.

Burada aslolan ne şekilde olursa olsun bir hamilelik varsa çocuk mutlaka doğrulacak. Yasak ilişki diye bir şey yok. Yasak ilişkisi olanlar evliliklerini sonlandırarak SSES beraberlik kaydı yaptıracaklar. Kadın evli. Başkasından hamile kalıyor. Bunu açığa çıkarabilir mi? Mecburen çocuğu aldırıyor.

DOĞUM BİRİMİ resmi evli olup olmadıklarına bakılmaksızın isteyenlerin kimliklerini gizli tutarak, ayrı ayrı veya birlikte devamlı bilgilendirme ve hamilelikle ilgili tetkik, tahlil ve muayeneler yaparak eşlerin, çiftlerin, sevgililerin her neyse istenmeyen hamileliklerini önleyecek. Mesele hamile kaldıktan sonra çocuğu kürtaj yolu ile almak değil istenmeyen evlilikleri daha başında önlemektir.

Kürtaj yapanı/yaptıranı cinayet işledin diye hapse atmak da çözüm olmayabilir. Toplumun şu anda yasak dediği ilişkileri SSES modeli ile “meşru beraberlik” haline getireceğiz. Yalnız aynı anda hem birisi ile evli hem de yasak ilişki içinde olamıyorsunuz. Birinden birini seçmek zorundasınız. Yani gizli beraberlik yok. Kime dokunuyorsa muhatap biziz. Ancak bunun için 21 yaşınızı doldurmuş ve sağlıklı olmanız gerekiyor.

SSES modelde eşinize ihanet kabul edilmiyor; zina suçu ile 10 yıl hapis yatıyorsunuz. Çünkü 2 yıl sonra serbest kalıyorsunuz, niye böyle bir şeye başvuruyorsunuz. Vazgeçemeyeceğiniz birisi varsa sürenin bitiminde onunla SSES yapabilirsiniz. 2 yıllık SSES süresince eşinize sadık kalmak zorundasınız.

Yasak ilişki nedeniyle istenmeyen hamilelikler meydana gelmesi sorunu SSES modeli ile çözülecek. Yasak ilişkiye girmenize gerek yok; eşinizden ayrılıp o istediğiniz kişi ile SSES beraberlik kuracaksınız. Profesyonel güvenlik sistemi mutlak güvenceniz. Kim olursa olsun kılınıza bile dokunamaz; ellerini kırarız!

Diğer taraftan DOĞUM BİRİMİ sizi ve partnerinizi (kocanız olabilir, sevgiliniz, arkadaşınız olabilir)  sürekli kontrol altında tutacak ve istenmeyen evlilik konusunda bilgilendirecek.

Bir yastıkta kocama şeklindeki klasik evlilikte de rasgele hamile kalamazsınız. EVLİLİK BİRİMİNE evlilik kaydı düştüğü anda aynı kayıt DOĞUM BİRİMİNE düşecek ve ilgili birim sizinle irtibata geçerek evliliğin hamilelik ve doğum ile ilgili konularında sizi kontrol altında tutacak.

Bütün bunlara rağmen yine de hamile kalırsanız bebeği mutlaka doğuracaksınız. Yeni düzende kürtaja hiçbir şekilde izin verilmeyecek. Her şeye rağmen yapanlar/yaptıranlar 2. derece ceza yani ömür boyu hapsin (ülkedeki ortalama ömür) yarısı kadar bir hapis ile cezalandırılacak.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..