Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Temmuz '15

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ana yemek tarifleri

Ana yemek tarifleri
 

Ana yemek tarifleri


MALZEMELER:

Karnıyarık tarifi
6 ad. küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 ad. orta boy soğan
1 ad. domates
8 ad. yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşık salça
sıvıyağ, tuz, karabiber karabiber, kırmızıbiber
200 gr çekilmiş et

HAZIRLANMASI:

Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletelim. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 ad. biberide yağda kızartalım. Ardından aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ilave ederek bir müddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 ad. domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştıralım. Üzerine bir çay bardak su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 ad. domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttıkmız biberlerden birer tane koyun.

Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttıknız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de  pişecektir. Afiyet olsun..

http://pratikevyemektarifleri.com/ana-yemek-tarifleri.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..