- Kategori
- Türk Mutfağı
Ana yemek tarifleri
Ana yemek tarifleri
MALZEMELER:
Karnıyarık tarifi
6 ad. küçük boy patlıcan (büyük ise ikiye bölebilirsiniz)
2 ad. orta boy soğan
1 ad. domates
8 ad. yeşil biber
4 diş sarmısak
1 yemek kaşık salça
sıvıyağ, tuz, karabiber karabiber, kırmızıbiber
200 gr çekilmiş et
HAZIRLANMASI:
Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletelim. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. 6 ad. biberide yağda kızartalım. Ardından aynı tavada doğranmış soğanları kavurun, kıymayı ilave ederek bir müddet daha kavurun ve biberleri, küp küp doğramış olduğunuz 1 ad. domatesi, tuzu, baharatları ekleyerek karıştıralım. Üzerine bir çay bardak su ekeleyerek 5 dk kaynatın. Tepsiye patlıcanlarım ortalarını keserek yerleştirin ve bu kesiklerden patlıcanın içine bastırarak iç malzemesine yer açın ve malzeme ile patlıcanları doldurun. Doldurduğunuz patlıcanların üzerine kalan 1 ad. domatesi eşit büyüklükte olacak şekilde paylaştırın, birer tane sarmısak ve kızarttıkmız biberlerden birer tane koyun.
Ayrı bir yerde 1 kaşık salçayı 1 kase sıcak suda ezerek patlıcanların aralarına dökün. Kıymalar çıkmasın diye üzerine dökmeyin. Daha sonra 170 derece de ısıttıknız fırına sürerek 20-25 dk pişirin. Dilerseniz bu işlemi pilav tenceresi gibi bir tencerede ocakta yapabilirsiniz. Aynı sürede tencerede de pişecektir. Afiyet olsun..