Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '06

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Anacığımın meşhur kırma böreği...

Anacığımın meşhur kırma böreği...
 

Anacığım Allah uzunömür versin vallahi çok güzel kırma böreği yapar. Ramazan vesilesi ile bu güzel böreğin tarifini vermek bu güne kısmet oldu. Böreğimiz hem leziz, hem nefis...

İlk önce fırınımızı önceden 175 dereceye ayarlıyoruz.

Malzemelerimiz ise...

Fırın tepsimiz büyük ise 4 adet yufka

Tepsimiz küçük ise 2 adet yufka

Böreğin içi içinde peynir, maydanoz, (ayrıca istediğiniz iç malzemeyide koyabilirsiniz, kıymayı soğanla kavurup veya patatesli, kısacası hangi tür iç evde hazırda, kolayda varsa.) ama peynirli sıcak sıcak nefis oluyor.

Yufkalarımızı bıçak yardımıyla ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı ayrı ayrı alıp, daha önce hazırladığımız içi tam ortasına koyup iki ucundan mektup katlar gibi katlıyoruz, daha sonra elimizle katladığımız harçlı yufkayı büzüştürüp, çiçek veya besel yağ ile yağladığımız tepsiye sırayla diziyoruz. Toplamda 4 adet yufka ikiye bölünmesiyle 8 parça yufkaya aynı işlemi yapıp hepsini büzüştürüp, sıklaştırarak tepsiye diziyoruz.

Daha sonra üstü için ilk önce 1 su bardağı suyu yufkanın üstüne serpiyoruz.

Bir kapta 2 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 kase yoğurt, 1 çaybardağından az sıvı yağı iyice karıştırıp böreğimizin üstüne döküyoruz. En son da parça tereyağların böreğin üstüne koyup fırına veriyoruz.

Fırında börek davul gibi şişerek kabaracak, daha sonra pişen böreğin üstüne biraz su serpip, üstünü bir tepsi ile kapatıyoruz. Bir müddet bekledikten sonra sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun efendim...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..