Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '07

 
Kategori
Eğitim
 

Anadolu' da Bir Kızım Var

Anadolu' da Bir Kızım Var
 

Can sıkıntıyla oturup blogları karıştırırken msn ime Neşe Evrim geldi. Bayramlaştık biraz sohbet ettik. Keyifsizdim Neşey' le konuşmak bana iyi geldi...

Daha önceden hiç haberim olmayan ama harika bir olaydan bahsetti. Meğer neler olmuş da ayakta uyumuşum. Rahatsızlığım döneminde oldukça uzak kalmışım konulara. Geç olsun güç olmasın diyerek çorbada benim de tuzum olsun istedim.

Neşe Evrim ve İbrahim Kaya ortak bir projede biraraya gelmişler, ' Anadolu' da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak '

Bu projede İbrahim Kaya' nın öğrencilerine burs veriliyormuş. İbrakim Kaya Adıyaman Kahta ilçesindeki idealist bir öğretmenimiz ve artık onu herkes tanıyor. Neşe Evrim' le birlikte bu projeye start verilmiş. MB dan 10-15 arkadaş da bu işe gönüllü olmuşlar. Başta Ahmet Aydın olmak üzere projeye birçok destek gelmiş. MB dan; Haşimce, Sevim Özkan, Beenmaya, Mehmet Eren, Pirmete, Feyhan, Yekrüseha, Fulya, Hoşsada, Deep Reflaxion, Düş, Guguk Kuşu, Yağmur Zamanı, İlyas Bayram. MB haricinde bu uygulamaya dışarıdan destek verenler de olmuş.

Şu anda 6 kız öğrencinin Adıyaman' ın Kahtalı ilçesinde liseye kayıtlarını yaptırmışlar. 4 sene burs vereceklermiş. İlk senenin parası da hazırmış. Parayı Türkan Saylan' ın Başkanlığı' nı yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ( ÇYDD ) aracılığıyla veriyorlarmış. ÇYDD' nin bir proje hesabı varmış, parayı oraya yatırıyorlarmış. Yani paraya el sürmüyorlarmış.

Bu projeye sadece MB yazarları katılmamalı diye düşünüyorum. Düğünlerde dolar saçanlar, her gece içki denizinde boğulup dolarları meyhanelerde harcayanlar yarın bu çocuklardan hizmet bekleyecekler. Çok klasik bir cümle olmakla beraber geçerliliğini hiç kaybetmeyen ve kaybetmeyecek olan, ' Bu günün küçükleri yarının büyükleridir ' sözünü unutmamakta fayda var.

Onlara bugün sahip çıkalım ki yarın birşeyler beklemeye yüzümüz olsun...

' Anadolu' da Bir Kızım Var, Öğretmen Olacak ' projesiyle ilgili detayları Neşe Evrim' in blogunda bulabilirsiniz...

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=45243

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..