Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Anadolu'da futbol devrimi ve Bursaspor...

Anadolu'da futbol devrimi ve Bursaspor...
 

Gözün aydın Türkiye’m!

Anadolu futbolda devrim yaptı!

Futbolda fantezi yapmaya kalkan Futbol Federasyonu ve iktidar kanadı futbolumuzu bu hale getirdi.

Hatırlayanlar bilir geçen yıl Bursaspor’un nasıl şampiyon yapıldığını! Oynamadan kazanılan maçlar, cebe konulan üç puanlar, ceza sahası dışında olan ve aslında faul bile olmayan bir pozisyona nasıl penaltı verildiğini, Bursaspor ceza sahası içinde rakip oyunculara nasıl elense(!) çekildiğini, çelmeler takıldığını ancak penaltı yerine görmezden gelinip, gökyüzündeki yıldızların seyredildiğini…

Bunun adı günümüzde Anadolu’da futbol devrimi!

Haydi canım sende! Geçen yıl oynanan oyunlar bu yılda tekrar ediliyor. Alın size Gaziantepspor- Bursaspor arasında oynanan ve hakemin tatil ettiği maçın sonucu açık bir örnek.

Geçen yıl bin bir katakulli ile şampiyon ilan edilen ve bu yıl ülkemizi şampiyonlar liginde temsil eden Bursaspor, şampiyonlar ligine direkt katılmasaydı, oynayacağı eleme maçlarını geçebilir miydi? Ben hiç sanmıyorum. Çünkü Avrupa’da oynadığı maçları görüyoruz!

Gelelim Bursaspor’un Şampiyonlar liginde oynadığı maçlara; Ne acıdır ki Bursaspor oynadığı 5.maçta ancak gol atmayı becerebildi. Türkiye liginde aslan kesilen Timsahlar, Avrupa arenasına çıkınca adeta fareye dönüşüyor. İki pası yapamayan, karşı kale önüne gidince ayakları titreyen, kendi ceza sahası çevresinde rakibe atılan paslar… Hangi birisini sayalım ki?

Gelelim dün akşam oynanan maça: Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş macerası sırasında İngiltere’deki Liverpool maçını hatırlayanlar bilir. Geçmiş yıllardaki Türk Milli takımı gibi bir skora imza atarak 8-0 yenilmişti! Acaba aynı sonucumu alacak diye ilk yarıyı seyrettikten sonra televizyonda başka kanallara baktım. Çünkü ilk yarı 4-0 bitmişti. Bir ara 5-0 olduğunu ekranda gördüm. Daha sonra ekranda sonucu gösteren kanalları bile izlemedim. Gerçi kanalların birçoğu bu sonuçtan sonra ekrandaki sonuç logosunu kaldırdılar!

Bazı gazete başlıklarına bakıyorum; “Bursaspor deneyimsizliğinin kurbanı oldu” gibi sözler yer alıyor. Oysa futbol basit bir oyun. Eğer koşup, mücadele edebiliyorsan ve rakip yerine kendi arkadaşına pas verebiliyorsan, sonuca gitmemen için bir sebep yok! Veya şöyle bir başlık “Bursaspor’da buruk sevinç” nasıl yani? Bursaspor 5. maçında attığı gole mi seviniyor? Bu nasıl bir zihniyet? Bu nasıl bir spor anlayışı?

Sonuç itibarı ile Anadolu’da futbol devrimi falan yok. Yaratılan sanal şöhretler var! Ülkemizin her alanına dal budak salan cemaat ve tarikatlar, futboldaki başarılarını(!) alkışlıyor. Böyle giderse futbolumuzdaki semereyi yakında görecekler!

Avrupa arenasından hızla uzaklaşan futbolumuz, tam bir Ortadoğu ülkesi konumuna hızla yaklaşıyor! Haksız kazanılan paralar ve puanlar, bazılarını göklere çıkarsa da, futbol olarak düşüşlerini hep birlikte üzüntüyle izliyoruz. Tıpkı ülkemizin diğer alanlardaki düşüşleri gibi… Gerçi geçtiğimiz “İleri Demokrasi” sayesinde, her alandaki başarısızlığımızı başarı gibi göstermeyi becerebiliyoruz!

Dünya futbol endüstrisi öylesine gelişti ki, neredeyse petrolle eş değere geldi. Bir Barcelona’nın bir Real Madrit’in, bir Milan’ın ve daha nicelerinin yarattıkları katma değere baktığımızda, futbolun cemaate veya tarikata bırakılamayacak kadar önemli olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz.

Bu nedenledir ki hakemlerimizin daha adil olmaları ve Anadolu’da futbol devrimi safsatasının peşinde koşarak birilerine kıyak geçmemeleri lazım. ‘Kıyakçılığın sonu ayakçılık’ misali, futbolumuzun ayaklar altına nasıl düştüğünün örnekleri gözümüzün önünde. Herkes hak ettiği şekilde kazanmalı. Hakemin veya federasyon kurumlarının yardımı ile değil!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..