Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

Anadolu Efes’in ikinci maçı

Anadolu Efes’in ikinci maçı
 

Anadolu Efes ikinci maçında...


26 Ekim Çarşamba… 20:30… Abdi İpekçi Spor Salonu

Sezona Euroleague’de final-four parolasıyla giren ve bu yolda çok ciddi bir kadro oluşturan Anadolu Efes Euroleague’deki ilk maçında da ciddiyetini gösterdi ve Partizan deplasmanında ilk yarıda zorlanmasına rağmen farklı bir galibiyet almayı başardı.

Anadolu Efes’in bu maçtaki rakibi Belçika’nın Belgacom Spirou takımı. Spirou Charleroi takımı kendi sahasında oynadığı eleme maçlarından sonra Euroleague’e katıldı. Anadolu Efes İstanbul’da kendisinden zayıf rakiplere karşı oynadığı maçlarda genellikle zorlanmayan bir takım. Avrupa tecrübesine sahip olmak da böyle birşey ama yine de bu rakibi küçümsemeyi getirmemeli.

Spirou Charleroi geçen hafta kendi sahasında Real Madrid’e 100-76 yenilerek ağır bir yenilgi aldı. Spirou sayı atmakta sıkıntı çekmeyen bir takım. Bütün çeyreklerde Real Madrid’e 20 sayı civarında sayı atmışlar. Onların sorunu savunma yapmakta zayıf düşmeleri. Real’den çeyrek başına ortalama 25 sayı yemişler ki, bu durumda zaten Avrupa’da maç kazanmaları pek mümkün değil.

Spirou’nun hücumu Demond Mallet’ye dayanıyor. Geçtiğimiz sezon Türk Telekom’a da gelen Mallet geçen hafta da 27 sayı-4 asistle oynadı. Takım hücumda Mallet’nin ikili oyunlarına ve oyunu yönetmesine bağlı. Mallet de geçen hafta kendisinden beklenenleri yaptı. Genç Tornike Shengeila geçen hafta güçlü Real Madrid uzunlarına karşı 11 sayı-9 ribaundla oynadı. Justin Hamilton da bir diğer bekleneni veren isimdi. Tecrübeli Jiri Welsch ise sadece 4 sayı-2 top çalmayla oynadı. Welsch daha önce Unicaja Malaga’da oynarken İstanbul’da oynanan maçın yıldızıydı. 12 sayı-4 ribaund-4 top çalma ile oynadı ve özellikle Efes’in geriye döndüğü anlarda kritik topları kullandı. Bu açıdan, bu maçta da kilit isim olabilir.

İki takımın kadrolarını karşılaştırırsak Anadolu Efes’in Charleroi’ya birkaç beden fazla geldiğini söyleyebiliriz. Efes’in bu gruptaki rakipleri Maccabi-Real-Milano üçlüsü. Yani, Efes bu maçı kaybetse bile, önemli olan rakiplerine karşı oynayacağı maçlar olduğu için hiçbirşeyin sonu olmaz. Ama, bu maçın kaybedilmesi Belgrad’daki performansın boşa gitmesi demek. Anadolu Efes’in bu maçta da zorlanmadan kazanmasını bekliyorum…

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..