Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Anadolu Efes’in zirve sınavı

17 Kasım Perşembe… 21:45… Madrid Caja Magica

Anadolu Efes bu hafta Euroleague’deki tüm maçların en ilgi çekicisi olarak gözüken maçta Real Madrid’e konuk olacak. Anadolu Efes ile Real Madrid’in üst üste üçüncü sezondaki karşılaşması olacak. Real Madrid bu maçlarda Efes’e kesin bir üstünlük kurmuş durumda ve dört maçın tamamını kazandı.

Real Madrid bu sezon çok iyi bir kadro kurdu ve sezona da çok iyi başladı. Rudy Fernandez gibi bir süperstar bağlandıktan sonra, Jaycee Carroll da takıma çok iyi uyum sağladı. Euroleague’e fırtına gibi girildikten sonra adeta ‘’Ne yapsak da takımın ritmini bozsak?’’ diye düşündüler ve NBA lokavtı boyunca Serge Ibaka’yı aldılar. Bunu Ibaka’yı kötülemek için söylemiyorum ama takımın ritmini tamamen bozmuş oldu. Pota altı zaten şişkin olan Real Madrid’de Ibaka da gelince takımın düzeni bozulmuş oldu ve Euroleague’de son iki maçlarını kaybettiler.

Anadolu Efes ise Euroleague’de ilginç bir şekilde deplasmandaki iki maçını kazanmayı başardı, İstanbul’da ise iki maçını kaybetti. Böylece Anadolu Efes deplasman fobisini yenerken, İstanbul’daki maçlarını kaybedince gruptaki zirve şansını da zora soktu.

İlk maçlar sonunda Real Madrid-Anadolu Efes maçı liderlik maçı olur gibi gözüküyordu ama Maccabi ikisini de yenerek zirveye çıktı. Bu durumda bu maçın galibi Maccabi ile liderlik mücadelesi yapacak gibi duruyor. Real, Maccabi ile rövanşı evinde oynayacağı için Anadolu Efes’e göre liderlik şansı daha muhtemel ama bu Efes’in maça asılmayacağı anlamına gelmez.

Geçen sezonki gibi kıyasıya bir maç olması muhtemel, Anadolu Efes’in çok güçlü rakibine karşı vereceği mücadele sadece bu maçın sonucunu belirlemeyecek, Anadolu Efes’in turnuvada ne kadar iddialı olabileceği konusunda da bizlere bir fikir verebilir.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..