Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '13

 
Kategori
Basketbol
 

Anadolu Efes mucizesi. Oktay Mahmudi'ye rağmen

Oktay Mahmudi işi bırakmalı. Bir  iş ancak bu kadar kötü yapılabilir. Maçın son anına sıkışan efsane geri dönüş yada 8-0 lık seri herkes gibi benide şoka soktu. Öyle kalmış TV ye bakıyordum. Oktay Mahmudi konuşurken kendime geldim. Oktay Mahmudi " söylenecek çok şey var ama ben Efes antrenörüyüm "diye başladı konuşmaya. Bu kadar kötü Efes neden sahadaydı açıklayacak diye düşündüm. Hatta takımı içerden sabote edenler var sanısına kapıldım. Bekliyordum, içerdeki yönetici yada diğer ilgililere sayacak diye. Mahmudi konuşmasına takımını ve oyuncularını övenrek devam etti ve son sözlerinde sonra rahatsızlığını ifade etti." Saygı bekliyorum"

Birisine işine öğretmek isteyen insan önce kendi işini iyi yapmayı öğrenmelidir. Mahmudi kendini eleştirenlere saygı duymayı bilin demek yerine işini doğru ve iyi yapmayı öğrenmeli. Milli Takımın Brasil 2014 şansını çöpe atan Abdullah Avcı da saygı istiyor sık sık. Başkasına işini ve nasıl davranacağını öğretiyor. Ama starları yönetemem diyen Abdullah Avcı star yönetmek işine soyunmuş. Milli Takım oyuncuları star. Bu işide iyi yapamadığı için hedef kaybedildi. 70 milyonluk Türkiye hüsranı yaşıyor. Yaptıkları iş karşılığında büyük paralar kazanan insanlar bu işlerin gereklerini iyi bilmek zorunda. Sanki fahri iş yapıyormuş gibi konuşmaları anlamsız.

Mahmudi de işini iyi yapamayanlardan. Olimpiyakos ile Efes karşılaştırılması nasıl yapılırsa yapılsın ister bütçe ister kadro yapısı, Efes rakibinden çok ağar basar. Final four elemesinde rakibini elemesi gerekir. Oktay Mahmudi, takımın üzerine çıkmasın Efes'e zarar vermesin eler ve Londra'ya gider. Mucize maça bakalım, Olimpiyakos 11 oyuncu kullanmış. 12 oyuncunun oynamaması tamamen parasaldır. Bütçeleri yetmediği için oyuncu alamadıklarındandır. Ve oynattıkları 11 oyuncu içinde, Efes de olsa ilk onikiye girememeyecekler var. Efes maçta 9 oyuncu kullanmış. Bu oyuncuların süreleride dengeli değil. Vujacic oynuyor Efes de, zararı var, katkısı yok. Ermal, Sinan Can ve Doğuş kenarda duruyor hiç katkıları yok. Bu oyuncular milli takım oyuncuları. Birkan var takımda kadroya giremiyor.Bu oyuncuda Olimpiyakosda olsa can yakacak kalitede. Efes adına var da var. Ama Efes de koç yok. Mahmudi var, ama zararı var katkı yok.

Saygı bekliyor Mahmudi ne işi yapıyorsa? Bir takım bu kadar kötü mü yönetilir. Atina'ya gidiliyor. Bu Düşüncedeki Oktay Mahmudi ile başarmak mümkün değil. Geniş kadrolu Efes kötü Olimpiyakos engeline takılacak. Mahmudi takım içi rekabeti oluşturamamış. Shipp ve maçı kazandıran Lucas a gereğinden fazla süre veriyor. Oyunun sonundaki üçlüğü  neden Ship atar? Sinan Can yada Birkan olsa, lucas'ın tipine ihtiyaç dahi kalmayacak.

Olimpiyakos karşısında yapılan her top kaybında boş sayılar verdi rakibe Efes. Ama boş sayı atma şansı hiç bulamadı. Her hucumda rakip enaz dört oyuncu ile savunmadaydı. Efes'den çok koşuyor  Olimpiyakos. Ve Efes'in inanılmaz savunma yanlışlarını üçlükle cezalandıran Olimpiyakos.İlk devre  sonu Spanoulis üçlük asisti yapıyor. Kaçıncı tekrar? Oktay Mahmudi de bizim gibi izliyordu.

Bu tarz oyunları analiz etme yeteneği Mahmudi'de yok. Atina'daki maçta, Farmar , Semih ,Savanoviç ve Baraç dışındaki hiçbir oyuncuya 20 dakikadan fazla süre vermemesi gerekir. Diğer oyuncularıda doğru kullanmayı başaracak olursa Efes çok rahat kazanır maçı. Ama kesinlikle 12 oyuncuyuda kullanmalıdır. Gordon Lucas ve Shipp ile Kerem Tunçeri'nin sürelerini çok iyi ayarlanmalıdır . Kerem Gönlüm'ün süresi on dakikaya geçmemelidir. Sinan Can ve Doğuş da Spanoulis savunmasında kullanılmalıdır.  

Efes, Olimpiyakos'dan enaz 2 kat yüksek bütçelidir ve kesinlikle maçı kazanabilir. Oktay Mahmudi işini doğru yaptığı şartlarda çok rahat kazanacaktır.

Anadolu Efes İstanbul'a Londra biletini alarak döndüğünde bu işin en zor şekilde yapılmasına katkı yapan Oktay Mahmudi bile saygı görecektir.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..