Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '13

 
Kategori
Basketbol
 

Anadolu Efes'ten Dev Adım

Anadolu Efes Malaga deplasmanında aldığı 78-73’lük galibiyetle Play-off yolunda dev bir adım attı. Maça çok iyi bir başlangıç yapan lacivert-beyazlıların ilk devrede ortaya koyduğu kendinden emin oyun galibiyete olan inancı gösteriyordu. Malaga liginde de istediği sonuçları alamasa da fazla rahatlığı kaldırmayacak bir deplasman. Bunu da üçüncü çeyreğin ortasında 16 sayı geri düştükten sonra ortaya koydukları mücadele ile kanıtladılar. Beş dakika içinde skor 47-31’den 55-54’e gelmişti bile. Böyle bir ortamda Efes’in tecrübeli oyuncularıyla ortaya koyduğu karakter farkı açarken gösterdiğinden çok daha önemliydi. Üst üste alınan 5 galibiyet ile ikinci sıradakini yerini korumayı başaran temsilcimizin iki hafta sonra İstanbul’da lider Real Madrid ile kozlarını paylaşacak.

*

Fenerbahçe Ülker için geçen hafta aldığı Khimki galibiyetinden sonra Olympiacos deplasmanında maça daha iyi başlayan taraftı. Andersen sezon başındaki görüntüsüne kıyasla kendini toparlamaya başladı. Kaya süre buldukça eski günlerini anımsatmaya başladı. Bogdanovic beklentinin çok üzerinde bir skor katkısı veriyor. McCalebb ve Batiste ise beklentilerin hala çok altında. Takımı bir üst seviyeye çıkartması gereken bu isimler aldıkları sürelere orantılı performans ortaya koymuyorlar. Bu maçta takımın lokomotiflerinden biri olan Sato da Law ile birlikte oyundan atılınca direnç yine çok düştü. İlkan, Oğuz, Batiste gibi isimlerin olduğu bir takımda savunmanın bu kadar geçit vermesi normal değil. Bu seviyede maçı sadece 7 asistle tamamlamak da bir süredir göze çarpan sıkıntıların başında geliyor. 7. haftada oynanacak olan Beşiktaş derbisi ya tamam ya devam maçı durumuna geldi. Bu derbi Fenerbahçe Ülker cephesi için çok daha önem kazanmış durumda. Bu stres takım olarak son kozlarını ortaya koymak zorundalar. Alınacak mağlubiyet ikinci yarı karşılaşmalarını turistik geziye çevirebilir.

*

Evinde Maccabi ile karşılaşan Beşiktaş maçtan 77-55 mağlubiyetle ayrıldı. Evet her hafta söylediğimiz gibi Beşiktaş’ın geldiği nokta zaten önemliydi ancak sahada gösterdiği mücadele bu seviyeye yakışmıyor. Mali imkanlarına göre kurulan kadro ve ulaşılan TOP 16 hedefi sonrasında oyuncular büyük bir rehavete girmiş durumda. Beşiktaş’ın acilen “diğer grubun Almanları” statüsünden uzaklaşması gerek. Fenerbahçe Ülker maçına daha rahat çıkacak olan Siyah-Beyazlılar alacakları bir galibiyetle hem TOP 16’da ki ilk galibiyetini almış olacak hem de rakibinin tüm ümitlerini söndürmüş olacak. Taraftar gözünde alınan 6 mağlubiyeti bir anda unutturabilecek olan derbi maçına, nispeten daha rahat çıkacak olan taraf Beşiktaş olacak. Bakalım Euroleague’de 7. Haftada oynanacak Türk derbisinden gülerek ayrılan taraf kim olacak?

 

Twitter: @BaSKeTBaNK

 
Toplam blog
: 72
: 562
Kayıt tarihi
: 08.05.10
 
 

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunuyum...Basketbola 1986 y..