Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

Anadolu geyikleri!

Anadolu geyikleri!
 

Zamparalık, erkekler için bir "erdem" sayılır bu ülkede , o kadar ki, zamparanın arkadaşları onu bir "kahraman" yapar; hatta "toplumsal önder" olarak lanse edenler bile çıkabilir...

Zamparalık'da, kadının adı yoktur!.. Eğer, kahramanın marifeti bir "skandal" boyutuna erişirse, burada kadın "suçlu" bile ilan edilebilir. Bu yüzden, namus cinayetlerinin kurbanları, çoğunlukla "kadınlar" olur, bu ülkede...

En çok da, kadın hemcinsleri ezer mağdureyi... Neden kahramanımızı zor durumda bıraktın, psikolojisinden, neden senin yerinde ben değildime kadar gider bu tepki!

Arkadaşlık, dostluk, vefa ve sadakat en çok bu alanda aranır... En sadık olanlar, "Onurun onurumuzdur" diye yürek paralayıcı ağıtlar yakarlar, "bahtın bahtımızdır" anlamında!!

Anadolu'da "eşşeğin başını tutmak" diye, bir tabir daha vardır ki, arkadaşlığın en ileri safhasıdır. Bunun ne demek olduğunu bilen biler; ayrıntıya girmeyelim..

Zamparanın sadık dostları, çoğu zaman "beline kuvvet" diye dua ederler kahramanlarına!... Onu başlarından eksik etmek istemezler, hiç bir zaman. O, önderdir çünkü...

Türkiye'de nesli tükenmekte olan canlılardan birinin de "geyik" olduğunu söyleyenler, hata ediyorlar. Bu ülkede, "geyik" de "geyik muhabbeti" de bitmez..

İnanmayanlar şöyle bir baksınlar ortalığa; boynuzlar orman olmuş; görmüyor musunuz??

Not: Bu yazının, son günlerde Türkiyede yaşanan siyasi gelişmelerle hiç bir ilgisi yoktur. Öylesine yazılmış bir yazıdır.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..