Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Anadolu kadınının 'yüreği,' batılının 'tarzı' ile Türkiye'nin Dünya Kadın Lideri Güler Sabancı

Anadolu kadınının 'yüreği,' batılının 'tarzı' ile Türkiye'nin Dünya Kadın Lideri Güler Sabancı
 

Seninle gurur duyuyoruz!..


Güler Sabancı deyince bana Çukurova’dan mütedeyyin ve müteşebbis Adanalı Cumhuriyet kuşağı bir ailenin İstanbul’un globalleşmiş rekabet ortamındaki başarısı ile Türkiye’nin Dünya Kadın Lideri’ne yeryüzü planeti gıpta ile bakıyor.

Dünya’nın ‘Top Ten’ de yer alan üniversiteleri arasında birinci olan Harvard Üniversitesi İş İdaresi Fakültesi Doktora Programı’nda Sabancı Holding ve Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın başarısı örnek olay uygulamasına alınmıştır.   

Amerika’nın ve Dünya’nın önde gelen işadamı ve ‘filantrop’(iyiliksever/hayırsever) David Rockefeller adını taşıyan ‘hayırseverlik’ alanında ‘öncü’ ve ‘etkili’ çalışmalar yapan Türkiye’nin ‘Dünya Kadın Lideri’ Güler Sabancı “Briding Liderlik Ödülü” ile onurlandırıldı.    

Güler Sabancı, “Bu ödül neredeyse 40 yıldır ailemin özverili çalışmaları sonucu ‘eşitlik’ ve ‘sosyal kalkınmayı’ teşvik etmek için verildi.”

Güler Sabancı devam etti:

“Babaannemin cömert bağışıyla 40 yıl önce vakfımızın kurulmasıyla kurumsal olarak ‘hayırseverlik’  işlerinin yürütülmesinde iş disiplini sağlanmıştır.”

Vakıf ‘Stratejik Hayırseverlik Modeli’nde kadın ve kız, gençlik ve engellilere fırsat eşitliğinde öncelik tanımaktadır. Bunun için de işbirliği ve ortaklık yapma kültürünü geliştirmelidir.

İşte Güler Sabancı, ATATÜRK’ün Cumhuriyeti ve İstiklalini emanet ettiği Türk Gençliği’nin ‘idolü,’ ‘vizyon sahibi,’ ‘karizmatik’ ve ‘girişimci lider’ ‘Türk Kadınının’ ‘çağdaş uygarlık düzeyinde’ örneğidir.

Yaşamında anneliği yaşamadığı halde; ama ‘annelik duygusunu’ en üst düzeyde hisseden Güler Sabancı, çocuklara, gençlere de yaşatmaktadır.

Sabancı Vakfı çocuklara, gençlere ve engellilere yaşattıkları ‘sevgi’ ve ‘hoşgörü’ ortamında toplumsal bunalımların kaynağı gösterilen ‘sevgi eksikliğini’ gidermektedir.

Güler Sabancı 1978 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nü tamamladıktan sonra ‘Sabancı Ailesi Soy Ağacı’nı kullanma avantajı elinden alınmış, ‘profesyonel yöneticilik’ yaşamına otomobil lastik fabrikası Kocaeli Lassa’da gösterilen göreve başlatılmıştır.

Dünyada ve ülkemizde ‘kariyer patikası’nda özel yaşamı ile ilgili ‘özveride’ bulunan veya bulunacak taraf hep ‘kadın’ oluyor

Nitekim Sabancı Holdingdeki ‘kariyer patikasında’ ‘yaşam boyu’ ‘evlilik’ ve ‘doğum’ konusunda 58 yaşında olmasına karşın bireysel ‘özveri’de bulunan taraf Güler Sabancı olmuştur.

Bugün ‘bekar’ ve ‘çocuk’ sahibi olmayan ’ Güler Sabancı yeryüzü planetinde ‘profesyonel kadın yöneticiler’ arasında ‘zirveye’ oturan Türkiye’nin ‘Kadın Dünya Lideri’dir.’

Türkiye’nin iki numaralı ‘Amiral Gemisi’ Sabancı Holding ve Kaptan Güler Sabancı üç kuşaktır ‘mütedeyyin’ ama ‘müraiasla; ‘ATATÜRKÇÜ’ ama ‘Kemalist’ olmayan anlayış içinde ‘iş dünyasında’ ipi hep en önde göğüslüyor.

12.10.2013, İzmir, Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 

  

 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..