Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '16

 
Kategori
Deneme
 

Anadolu Kapı'dır...

Anadolu Kapı'dır...
 

Her zaman önemli olan, Hayat Işığına ne kadar yakın Ol'duğunuzdur.


Anadolu Kapı'dır...

Birlik Bütünlük manyetik alanları Hakiki bolluk ve berekettir.
Birlik Bütünlük Alemleri, varlıklar için nimettir.
Birlik Bütünlük Alemleri Allah’ın has Bahçeleridir.
Anadolu, Birlik Bütünlük Alemlerine açılan Büyük Bir Kapı’dır. 
Bu Kapıdan herkes geçemez, bu kapıda herkes duramaz. Bu kapıda durmakta bir demdir. Yol, yolcusunu toplayınca vakit saat tamam olunca ne kapı kalır ne yol. Arasan da bulamazsın, kervan geçip gitmiştir, koşsan da yetişemezsin. Bu nedenle insanın neye, nasıl ve niçin hizmet ettiğini bilmesi gerekir. Bu Anadolu topraklarında yaşamanın sorumluluğudur.

Kişi kendisine sormalıdır; yaptığım eylediğim şeyler Anadolu’nun Birliğine Bütünlüğüne hizmet ediyor mu? Katkıda bulunuyor mu? 
*
Birlik bütünlük içinde olmayanlar yokluktadır ve onların ne kadar çok yiyecekleri ve paraları var (?) görünüyor da olsa aslında yoktur. Hepsi kendilerine bir süreliğine sınav için verilmiştir ve ölümle birlikte illüzyonda dağılıp gider. Mal mülk sahibi olmakla -Varlıklı Ol’mak- arasında çok büyük bir fark vardır. Mal ve mülk illüzyona ait bir kavram iken, Varlıklı Ol’ma hali Hakikat Alemlerine aittir. Anadolu ve Halkı varlıklı olma yol’undadır. Anadolu’daki herkes bu Has Bahçeye açılan Büyük Kapı’nın bekçisidir. Elbette şeytanlar bu Büyük Ağacı ve Meyvelerini taşlayacaklardır. Bu hiç önemli değildir.

Çünkü gölgelerin IŞIĞA hükmü olamaz. 
Her zaman önemli olan, Hayat Işığına ne kadar yakın Ol'duğunuzdur..

Hayat Işığına yakınlığınız, ruhen ve bedenen özgürleşmenizin de teminatıdır.

Konumuza dönersek, Varlıklı Ol’ma hali varlığın Kendiliğine yakınlığı ile ilgiliyken, mal mülk kavramları illüzyonun kostümleri oyun araçlarıdır. Hiçbir şekilde kalıcı değildir. Rüyadan nasıl ki hiçbir şey getiremiyorsanız, illüzyondan da hiçbir şey götüremezsiniz öte aleme, ki bizim gerçek mekanımız ötelerdir. İnsan bu illüzyona ait bir varlık değildir. Amma velakin bir kere düşmüştür, ve zamanı geldiğinde de bu illüzyondan kıyam edecek ve yükselecektir. İlk kıyam edecek Ol’anlar Has Bahçeye yakınlığı itibari ile Anadolu Halkı’dır. İnsan ancak Birlik Bütünlük halleri ile hallendikçe ve bu hallerin dünyalarına ayak bastıkça uyanabilir. Anadolu’da yaşamakla Anadolu halkından olunamaz.

Birlik ve Bütünlük hallerimizin eyleyişi ile Anadolu’nun Birliğine ve Bütünlüğüne katkımız ile Anadolu halkından olabiliriz…

nihayetinde Anadolu’da Büyük Sonsuz Sınırsız Bir Mana ve Bilinç Okyanusu’nun madde aleminde cisim bulmuş küçük bir ifadesidir.

Ne kadar kendiliğimize yakınlaşırsak ve ne kadar Birlik ve Bütünlük içinde isek ve bu hali çevremizde ne kadar eyleyebilirsek bu Büyük Bilinç ile rezonansa girebiliriz ve Ol’mak için doğduğumuz 
*Varlıklı İnsan* Ol’abiliriz. Çünkü Anadolu’da doğmak tesadüfi bir şey değildir. Anadolu’da doğmak tamamen İlahi bir lütfudur.

Hakiki varlık insana, Birlik ve Bütünlük Alemlerine doğru adım attıkça verilir ve bunlar kalıcı olanlardır. Tıpkı İsa’nın sözünde olduğu gibi birlik alemleri; olana olanından daha çok verilen ve olmayanın da olanı elinden alınan alemlerdir. Olana daha çok verilmesi bolluğunun ve bereketinin aslının yaşaması iken olmayandan sahip olduğunun da alınması yok alemde illüzyoni malların ve paralarının da ellerinden alınması meselidir.

Çünkü illüzyon aleminde sözde varlık ve yokluk da kalıcı değildir, Orada her tiyatro oyuna konur ve oynanır ama hiçbir şey kalıcı değildir. Kostümler ve malzemeler perde kapanışında geri alınır… Sahneyi kuran ve oyunu oynatan, oyun bittiğinde perdeleri kapatır.
Siz hiç tiyatro sahnesinde evi olanı gördünüz mü?

Çünkü oyun bitince insanlar evine gider, yuvasına geri döner. 
Tabi ki yuvasının yol’unu hatırlıyorsa.

İnsana yuvasının yol’unu hatırlatan din-lerdir. Her ne kadar beşer olan kendisine her sunulanı çarpıtmış, kendi çıkarlarına göre anlamış ve zihinsellikte ısrarla dini metalaştırmış da olsa, Hakiki Hakikat yolcusu her dem yol’un SES’ını duyacak ve yuvasına ulaşacaktır…

Elbet İnsan bir gün yükselecek; ne olmadığını ve -ne için- Ol’duğunu da hatırlayacaktır.”nn

Nilgün Nart

 
Toplam blog
: 39
: 639
Kayıt tarihi
: 13.12.10
 
 

Öncelikle Dünya gezegeninde yaşayan bir insan olarak ve toplum içinde yazar- sanatçı  kimliğimden..